Zlatan Ibrahimovic.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
22. august 2017, 10:49

KUULUJUTUVESKI | Zlatan naaseb Old Traffordile, PSG on valmis loobuma veel 220 miljonist eurost

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Paris Saint-Germain ihub kõvasti hammast Monaco 18aastasele ründajale Kylian Mbappele. Sky Sportsi andmetel on PSG teinud Monacole pakkumise, mille kohaselt läheks Mbappe Prantsusmaa rikkaimasse klubisse laenule ning ääreründaja Lucas Moura liiguks vastupidises suunas. Samuti olevat diili osa see, et PSG maksab järgmisel suvel potentsiaalse tulevikutähe eest 140 miljonit eurot (+ Lucas Moura). Lisaks huvitub PSG Monaco kaitsvast poolkaitsjast Fabinhost, tema eest oleks pealinlased nõus maksma 80 miljonit eurot.

Mbappet on suvel seostatud ka Real Madridi ja Manchester City'ga, kuid ESPNi andmetel on noormees ise huvitatud just PSGga liitumisest. Üheks argumendiks olla Neymar. Nii Sky kui ESPNi teatel pole kokkulepe kaugel.

Õhtulehe hinnang: Möödunud hooajal end Euroopa kaardile mänginud Mbappe lahkumine klubist tundub väga tõenäoline. Eriti selles valguses, et hiljuti tekkis tal sõnelus meeskonnakaaslase Andrea Raggiga, mistõttu jäeti Mbappe L'Equipe'i andmetel eilselt treeningult kõrvale. PSG tundub tehingus favoriit kahel põhjusel: 1) rahapatakad; 2) 18aastane noormees ei peaks lahkuma kodumaalt, mis tähendaks kerget kohanemist uues klubis.

Kylian Mbappe Foto: Reuters / Scanpix

2. Zlatan Ibrahimovic sõlmib Manchester Unitediga uue lepingu. Rootsi staar sai möödunud hooajal ränga põlvevigastuse, mistõttu Man United otsustas mehest hooaja lõpus (ehk lepingu lõppedes) loobuda. Suvel toodi raske raha eest tema asemele Romelu Lukaku. Nüüd sahistab Inglismaa meedia, et endiselt taastusraviga tegelev Ibrahimovic taasliitub Punaste Kuraditega. 

Uuele lühiajalise lepingule on vihjanud ka peatreener Jose Mourinho, kuid suurima vihje andis keskkaitsja Eric Bailly, kes postitas sotsiaalmeediasse video endast ja Zlatanist ning lisas sinna teksti: "Loodan, et oled peaaegu valmis platsile naasma, Zlatan Ibrahimovic. Mina olen igatahes siin."

Õhtulehe hinnang: Arvestades, et Man United lubas Ibrahimovicil suvel enda Carringtoni baasis vormi koguda ja kõiki ülalmainitud jutte, siis pole põjust kahelda, et rootslane tõmbab taas punase ürbi üll. Kuivõrd Mourinho satsi ootab tänavu ka Meistrite liiga, pakuks Ibra Lukakule head alternatiivi. Tehing jääks tõenäoliselt katki vaid siis, kui Zlatani tervis annaks enne allkirju tagasilöögi.

 

Which knee? @azsportswear #azbyzlatan

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

3. Chelsea üritab Virgil van Dijki endale näpata. Säärane üleminek oleks korralik ninanips Liverpoolile, kes terve suve Southamptoni keskkaitsjat noolinud. The Telegraph kirjutab, et Chelsea üritab hollandlast endale värvata viisaka taktikaga, mis tähendab, et mehele tehakse pakkumine vaid siis, kui Southampton annab selleks rohelise tule. Liverpool jahtis van Dijki tagaselja, mis ajas tema praeguse tööandja marru.

Southampton on küll korduvalt väitnud, et van Dijk pole müügiks, kuid potentsiaalsed 65 miljonit eurot võivad panna klubi siiski meelt muutma. 

Õhtulehe hinnang: Van Dijki lahkumine Southamptonist tunduks jusktkui loogiline, sest on olemas rikkad huvilised ja mehe enda soov, kuid siiani on Pühakud jonnakalt vastu punninud. Samas kindlustas Mauricio Pellegrino enda tagalat, kui värbas eile Lazio keskkaitsja Wesley Hoedti. 

Virgil van Dijk (vasakul). Foto: Reuters / Scanpix