city24 piltFoto: city24
City24 Kinnisvarauudised
22. august 2017, 11:43

RKAS pani algselt EAS-i nõukogu juhile müüdud korteri taas müüki (2)

RKAS müüb põllumajandusameti Tartu osakonna endiseid ruume aadressil Kooli 13. Kolmekorruselise hoones on müügis mitteelupind üldpinnaga 492,9 ruutmeetrit ja enam kui pool kinnistust, seisab kuulutuses.

Korteriomandi juurde kuuluvad lisaks veel garaaž, seal asuv arhiiviruum ja abiruumid kokku pinnaga 101,6 ruutmeetrit, millest umbes 76 asub põhikorrusel ja umbes 25,6 keldrikorrusel. Ruumid on rahuldavas seisukorras. Garaažis on olemas elektrivarustus.

Müüdaval kinnistul korteriühistut moodustatud ei ole. Pakkumisi ootab RKAS 26. septembri pealelõunani.

"Uuritud selle kinnistu kohta on ja kui suureks huvi kujuneb näeb siis kui tähtaeg käes," ütles RKAS-i müügijuht Märt Mäelt.

RKAS müüs endised põllumajandusameti Tartu osakonna ruumid maha nii, et ostuvõimalusest sai teada ainult EAS-i nõukogu juht Erki Mölder.

Mölder maksis 140 000 eurot ja sai endised põllumajandusameti ruumid omale ning soovis endistest kontoriruumidest korterid ehitada. Ülejäänud ostuhuvilised kuulsid tehingust alles tagantjärele.

Kui kinnistu väärtus jääb alla 150 000 euro, võis RKAS selle sisekorra eeskirjade järgi müüa vaid maakleri abil, konkurssi korraldamata. Kuna 2015. aastal olid Pindi Kinnisvara hindajad öelnud, et hooneosa maksab 138 000 eurot, siis selle aasta alguses sai seesama riigifirmaga lepingu teinud Pindi Kinnisvara endale ka müügiõiguse.

Hilisemalt teatas Mölder, et pöörab selguse huvides tehingu tagasi ja Pindi Kinnisvara alustas tehingu uurimiseks sisejuurdlust.

Foto: Scanpix

Loe lisaks: RKAS pani algselt EAS-i nõukogu juhile müüdud korteri taas müüki