Therese Johaug ja tema esindaja Christian B. Hjört.Foto: AFP / Scanpix
Doping
22. august 2017, 13:27

"Seefeldi MM on mu järgmine eesmärk."

Olümpialt eemale jääv Johaug ei suuda otsust mõista: 18 kuu pikkune karistus on arusaamatu ja ebaproportsionaalne (15)

Rahvusvaheline Spordikohus (CAS) teatas täna, et otsustas dopinguga vahele jäänud Norra suusataja Therese Johaugi esialgse 13 kuu pikkuse karistuse asendada viis kuud pikema võistluskeeluga, mis jätab ta eemale kogu tulevast hooajast, sealhulgas Pyeongchangi olümpiast.

Norra meediale saadetud pressiteates vahendab Johaugi advokaat Christian B. Hjört suusataja mõtteid karistuse kohta: "Therese on otsusest täielikult löödud. Ta ei mõista, kuidas saab teda kaheks terveks hooajaks kõrvale heita huulepulga kasutamise pärast, mil polnud ei jõudluse parandamise eesmärki ega toimet.

Kuivõrd otsus ütleb, et tegemist polnud petmise, vaid eksimusega, siis tundub 18 kuu pikkune karistus arusaamatu ja ebaproportsionaalne."

Johaug lisas äsjasel pressikonverentsil: "Seefeldi MM on mu järgmine eesmärk, sinna on poolteist aastat minna. Pean aega korralikult ära kasutama, endaga tööd tegema ja otsuse peast välja saama. Mul on sisemine tung suusatada, tahan alustada otsast ja püüan taas seista pjedestaali kõrgeimal astmel. Unistan sellest.

Tunnen, et tegin kõik õigesti. Läksin eksperdi jutule, kes andis mulle ravimi. Küsisin ega kreem pole keelatud ainete nimekirjas ja sain vastuseks "ei". Tean teisigi, kes on seda salvi kasutanud, kuid saanud lühema karistuse. Isegi juhul, kui nad ostsid ise seda kreemi."