Epp MäeFoto: Viljar Voog
Maadlus
23. august 2017, 22:12

VALUS! Epp Mäe kaotas MMi medalimatšis tugevale jaapanlannale (11)

Pariiris toimuval maadluse MMil oli täna võistlustules Epp Mäe, kes vandus naiste vabamaadluse raskekaalu (-75 kg) pronksimatšis alla jaapanlannale Hiroe Suzukile 0:6. 

Pronksimatš (vs jaapanlanna Hiroe Suzuki)  

Skoor 0:6 räägib enda eest. Kõigepealt jäi Mäe 0:1 koatusseisu, kuid seejärel surus jaapanlanna Mäe efektse võttega ringist välja ja läks juba 5:0 juhtima. Seepeale esitas Mäe treener Ahto Raska protesti, kuid seda ei rahuldatud ning Suzuki sai veel ühe punkti. 

Poolfinaal (vs türklanna Yasemin Adar)

Viimaste aastate Euroopa valitsejannaga kohtunud Mäe jäi maadlusmatši esimeses pooles kaotusseisu, kui türklanna tegi tema vastu eduka heite. Puhkepausi järgselt oli Mäe küll aktiivsem ja teenis selle eest ka punkti, kuid paraku vastas Adar taaskord heitega. 

Kuigi 20 sekundit enne lõppu pääses eestlanna isegi 5:4 juhtima, tegi türklanna taaskord kahe punkti väärilise heite. Viimastel sekunditel meeleheitlikult Mäe karistati ära ka siis ära ning lõppskooriga 8:5 pääses finaali Adar.

Mäe pronksimatši vastane on kas sakslanna Maria Selmaier või jaapanlanna Hiroe Suzuki. 

Veerandfinaal (vs Mongoolia esindaja Urtnasan Gan Ochir)

Mäe jäi tagaajaja rolli veidi vähem kui kaheminutilise maadlemise järel, kui sai passiivsuse eest karistada ning punkti teenis Gan Ochir. Pärast puhkepausi oli aga aktiivsem osapool Mäe, kes vastasele võtte tegi. Tasuks kaks punkti ning seisuks 2:1.

Matši teises pooles sai Mäe jällegi passiivsuse eest karistada ning 30 sekundit enne lõppu muutus seis viigiliseks 2:2. Paar sekundit enne lõppu karistas agressiivseks muutunud vastase ära aga Mäe ning edenes poolfinaali 4:2 võiduga. 

Mäe poolfinaalivastaseks tuleb kas türklanna Yasemin Adar või jaapanlanna Hiroe Suzuki. 

Kaheksandifinaal (vs ukrainlanna Katerina Burmistrova)

Matši alustas aktiivsemalt Mäe ning kaheminutilise vastasseisu järel teenis eestlanna ka esimese punkti. Meie neiu 1:0 eduseisul mindi ka esimesele puhkepausile. Matši teises pooles suutis Mäe vastase rünnakuid edukalt tõrjuda ning vahetult enne vastasseisu lõppu suurendas eduseisu veel  2:0 peale. 

Avaring

Esmalt läks Mäe vastamisi 2014. aasta MM-hõbeda brasiillanna Aline da Silva Ferreiraga, kelle eestlanna alistas kindlalt 3 : 0. Kui esimese punkti teenis Mäe vastase passiivsuse eest, siis järgmised punktid tulid eestlanna kontole juba heitega.