Lina tänava endise nakkushaigla hoone põleng Tartus Foto: Aldo Luud
Krimi
23. august 2017, 12:23

Lisaks nakkushaigla hoonele põles Tartus ka kortermaja (1)

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri teatel põles eile lisaks Tartu nakkushaigla endisele peahoonele ka kortermaja. Inimesed evakueeriti varjupaikadesse.

Eile, 22. augusti õhtul kella 21.40 ajal sai häirekeskus teate, et Tartus Anne tänaval asuva kortermaja kelder on suitsu täis ning see levib mööda ventilatsioonikäike korteritesse. Politsei ja päästjad evakueerisid kortermaja kahest püstakust inimesed.

Päästjad tuvastasid, et suitsukolle on maja keldris ning likvideerisid selle. Peale keldri, trepikodade ja korterite ventileerimist lubati inimesed tagasi oma kodudesse. Keegi elanikest vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Juba samal hilisõhtul asusid sündmuskohal asjaolusid selgitama, ekspertiisi jaoks proove võtma ning vajalikku infot koguma politseiuurijad koos päästeameti spetsialistidega.

Juhtunu üksikasju, sealhulgas seda, millest tuli maja keldris alguse sai, selgitab politsei edasises uurimises.

Nakkushaigla endise peahoone põleng

23. augusti öösel kella 3 ajal sai häirekeskus teate, et Tartus Lina tänaval põleb lahtise leegiga mitmekordne elumaja. Esimesena sündmuskohale saabunud politseinikud alustasid kiirelt inimeste majast välja toomisega.

Koostöös päästjatega evakueeriti majast 21 inimest, kes paigutati esialgu spetsiaalselt sündmuskohale tellitud bussi. Üks majast välja toodud isik viidi tervisekontrolliks haiglasse, teised meedikute abi ei vajanud.

Osa elumajast evakueeritutest leidis öö jooksul peavarju oma tuttavate juures, teised elanikud toimetati ajutiselt Tartu linna varjupaika. Päästjad panid tulelevikule piiri, ent järelkustutustööd kestavad seni. Niipea kui hoonesse sisenemine on ohutu, asuvad sündmuskohal tulekahju tekkepõhjuseid ning muid üksikasju selgitama politseiuurijad koos päästeameti eksperdiga.

Olemasolevale infole tuginedes ei ole politseil praegu alust täna öösel Tartus puhkenud põlenguid omavahel seostada.

Lina tänava öine põleng Foto: Facebook/Nostalgiline Tartu