Jevgeni Ossinovski Viljandi Pärimusmuusikafestivalil 2017Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
23. august 2017, 13:01

Kell 17.04: lisatud Ossinovski nõuniku kommentaar.

Minister Ossinovski väldib küsimusi kõmulise ravimiseaduse teemal (22)

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) hoidub vastamast küsimustele, mis puudutavad ravimiseaduse muudatust, mille kohaselt peavad aastaks 2020 olema Eestis apteekide enamusomanikud proviisorid.

Ometi leidis puhkusel viibiv Ossinovski aega, et sotside valimisüritusel ja meedias kommenteerida mitmeid kohalike valimiste ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) seotud teemasid, kirjutab ERRi uudisportaal.

Ajakirjanik leppis Ossinovski ja tema nõuniku Andri Maimetsaga kokku, et minister siiski proovib vastata küsimustele e-kirja teel, kuid vastuseid pole ka nädal hiljem laekunud.

"See ei vasta tõele, kuna ERRi artikli autor teab, et minister vastab talle kirjalikult esimesel võimalusel. Sel nädalal ei tööta meist paljudel korrektselt isegi meiliaadressid ja telefonid (!), sest oleme esmaspäevast alates püüdnud end uude majja sisse seada. Tehnoloogia seadistamine võtab aega ning tõepoolest on minister ka puhkusel, kus prioriteediks on tema kaks last," teatas Maimets täna Õhtulehele.

Kaks aastat tagasi vastu võetud ravimiseaduse muudatuse kohaselt peavad aastaks 2020 olema Eestis apteekide enamusomanikud proviisorid. 

Siiani ei ole aga selge, milline on Ossinovski kui vastava valdkonna ministri seisukoht - kas surve konkurentsiametilt ja apteegiomanikelt omab mingit mõju seaduse edasise käigu suhtes ja kas ministeeriumi poolt oleks kompromissiks või muudatusteks ruumi.

Luunja apteek suleti. Foto: Aldo Luud