Conor McGregor omas elemendis.Foto: Mike Stobe
Võitlussport
23. august 2017, 17:22

Ajaloolise spordispektaakli ootuses: superstaaride paraad, sõnasõja lõpp ja seninägematu Twitteri-möll (1)

Nädalavahetusel toimub Las Vegases aasta suurim spordispektaakel: võitmatu poksitšempion Floyd Mayweather Jr läheb vastamisi vabavõitleja Conor McGregoriga.

Mayweather on võitnud senise karjääri jooksul kõik 49 profimatši, McGregor pole elu jooksul poksireeglitega ringis käinudki. Suvi läbi ringi tuuritanud, teineteist mõnitanud ja lugematu hulga raha kokku kühveldanud mehed ei pruugi isegi teada, mis ööl vastu pühapäeva üldse juhtuma hakkab.

Teadmatust on palju. On ka neid, kes arvavad, et võitja on juba teada ning kogu suvine sõu on lavastatud. Teised ootavad põhimõttelist lahingut vana kooli poksi ja tänapäevase vabavõitluse koolkondade vahel.

Ajakiri Forbes võttis kokku mõned aspektid, mida suure spektaakli eel erilise huviga oodata.

Esiteks tuuakse välja, et kahtlemata toimub Las Vegases aasta üks suuremaid superstaaride paraade. Kuigi nimelist istekohtade plaani pole ajakirjal võtta, siis kindlasti loodetakse tribüünil näha Magic Johnsonit, Rosie Perezi, Charles Barkleyd ja paljusid teisi.

Conor McGregor. Foto: Ethan Miller

Teiseks tasub kindlasti oodata hetke, kui mehed areenile astuvad. Poksimaailmas mängitakse ringi saabumine suurejooneliselt välja ning McGregori taustamuusikaks peaks olema „Foggy Dew“, Maywetheril „I Get Money“.

Kolmandaks tasub oodata, kui mehed paar sekundit enne matši algust viimaks lõuad peavad ja rusikad kokku panevad. Mis näoga mehed pika ja sõimurohke suve lõpetavad?

Floyd Mayweather Jr. Foto: John Locher

Neljandaks ei oska keegi tegelikult ennustada, millise stiiliga poksija McGregor üldse on. Milline on tema keha asend, kuidas hoiab ta oma käsi, kuidas selga, kuidas jalgu. Poksirahvas ootab seda suure huviga.

Viiendaks jääme huviga ootama McGregori karjääri esimest poksilööki. Maywetherilt oleme näinud tuhandeid obadusi, kuid McGregori esimene löök on ajalooline.

Kuuendaks toob ajakiri välja Paulie Malignaggi värvika kommenteerimise tähtsuse. Mehe legendaarseid sõnavõtte saavad kuulata kõik, kes jälgivad matši Showtime’i vahendusel.

Floyd Mayweather. Foto: Christopher Katsarov

Seitsmendaks oodatakse matšile seninägematut arvu Twitteri-reaktsioone. Võib eeldada, et miljonid sotsiaalmeediaeksperdid võtavad sõna oga raundi järel ja juttu jätkub veel päevadeks, miks mitte nädalateks.

Lõpuks ütleb Forbes, et vahet pole, kes võidab: õhtu üheks magusamaks osaks saavad matšile järgnevad intervjuud. Maywetheri võidu puhul ütleb ta oma viimased sõnad poksiringis. Samas peaks olema huvitav kuulata McGregori põhjendusi oma võimalikule kaotusele.

Suvi läbi on iirlane kinnitanud, et 40aastasest vanameistrist pole temale mingisugust vastast. Kuidas ja kas jätkuvad meeste karjäärid? Palju küsimusi saavad vastuse vahetult pärast matši!

Conor McGregor omas elemendis. Foto: Mike Stobe