Oliver Venno (vasakul) üritamas üle mängida Soome blokki.Foto: CEV
Võrkpall
24. august 2017, 21:16

ÕL POOLAS | 0:2 kaotusseisu tagasi mänginud Eesti põrkus ikkagi Soome Mannerheimi liini vastu (1)

Eesti võrkpallikoondis alustas võrkpalli EM-finaalturniiri 2:3 kaotusega Soomele. Nii läheb alagrupis kolme parema hulka tulek juba ülimalt keeruliseks, sest ülejäänud alagrupivastased on Serbia ja Poola.

Avageimis näitasid suuremat sisu soomlased ja võitsid 25:21. Intsiatiiv haarati enda kätte juba esimestest punktidest ja kuigi geimi keskel mindi korraks juhtima, siis lõpp kuulus juba kindlalt vastastele. Soomlaste jaoks oli halb märk temporündaja Tommi Siirilä hüppeliigese vigastus, aga see neid ei seganud. Eestlasi ei suutnud piisavalt innustada ka Ivo Linna lauldud hümn.

Teise geimi alguses olid rollid täielkult vahetunud. Eesti läks juhtima 6:2 ja 8:4. Matši ühe uhkeima esituse pakkusid seisul 8:5 Andri Aganits ja Oliver Venno, kes jõudisid ühe pallivahetuse jooksul kolm korda õigeaegselt blokki ja lõpuks tuligi punkt Eestile. Seejärel edu pisut vähenes ja teisele tehnilisele vaheajale läks Eesti 16:13 eduseisus.

Kahjuks tuli seejärel otsustav pööre - nurgaründajal Andrus Raadikul oli rohkelt probleeme servi vastuvõtmisega ja Eesti juhendaja Gheorghe Cretu vahetas ta Kristo Kollo vastu. Geimi lõpus said otsustavaks Soome diagonaalründaja Olli-Pekka Ojansivu servid, mille järel ei saanud eestlased enam mugavaid tõsteid teha. Geim Soomele 25:22.

Kolmas geim läks lahti kardetud rütmis. Soome enesekindlus väljendus ka platsil ja nii läksid nad ette 10:6. Cretu tõi Venno asemele diagonaalründajaks Renee Teppani ja Eesti haaras isegi 14:13 eduseisu. Soomlased hankisid seejärel kolm silma järjest ja taastasid võimu. Geimi lõpp läks aga tuliseks ja pigem pidid kaotuse pärast muret tundma soomlased. Andrus Raadik suutiski lõpuks kolmanda geimi ära lõpetada ja seega tähendas 27:25 edu, et Eesti pääses.

Neljandat geimi alustas diagonaalründaja kohal taas Teppan. Eesti alustas bravuurselt ja läks ette ette 8:4 ja 11:7. Eesti vedur ei jäänud pidama - eelkõige Täht, aga ka Teppan ja Raadik tõid Eestile eduseisu 18:11. Seda ei tohtinud enam käest ära anda. Aga asi läks ikkagi nugade peale! Teppan lõi lühikese aja jooksul mitu korda auti ja eestlaste eduseis kahanes vaid 21:19 peale. Lõpus olid Andri Aganits ja ei keegi muu kui Täht siiski kindlad ning 25:22 geimivõit meile.

Otsustavas geimis näitas kõigepealt oma oskusi taas Ojansivu, kelle serviäss viis Soome 4:2 ette. Eesti jõudis korraks 5:5 viigini, aga Soomet see ei heidutanud. Nende edu oli 8:5, 9:6 ja 11:7 ja lõppnumbrid näitasid 15:9.

Eesti järgmine matš on laupäeval kell 18.30 Serbiaga.