Flora vs InfonetFoto: Martin Ahven
Jalgpall
25. august 2017, 21:23

GALERII | Infonet šokeeris seni alistamatut Florat

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel lõpetas FC Flora rohevalge võidutsükli täna valitsev Eesti meister Infonet, kes alistas Lillekülas toimunud kohtumises tabeliliidri 4:2.

Põnevas kohtumises ampsas esimese tüki Infonet, kes läks juba 8. minutil 1:0 ette. Kasti murdnud Infoneti eest pääses terava nurga alt löögile Nesterov, kelle löögi Flora väras seisnud Mait Toom küll tõrjus. Tagasi põrganud palli toksas Nesterov aga viiekasti joonele, kus seisis Albert Prosa, kes iluvea parandas, ning nahkkera võrku koksas. 

Kui senise hooaja vältel pole õnne- ning väravajumal Infoneti soosinud, siis 24. minutiks oli seis vastupidine ja täna tundus kõik Lasnamäe meeskonna tegemisi soosivat. Infonet teenis 25meetrilt karistuslöögi, mida asus lööma raudvara Dmitri Kruglov. Madalalt lennanud pallile sai varba vahele aga müüris seisnud Marco Lukka, kelle rikošetist pall ka Mait Toomi selja taha lendas. 

Flora lõi värava tagasi 34. minutil, kui Infoneti kaitsjad jäid suluseisu hääletama. Keskväljal kombineerinud Flora üritas kiirete söötudega Igoneniga silmitsi jõuda ning kuigi Mihkel Ainsalu söödu hetkel oligi Rauno Sappinen suluseisus, siis kohtunikud olukorras suluseisu ei fikseeriund. Nimelt jõudis pall Sappineni jalale pärast kaitsjatest saadud rikošetti. 

Teisel poolajal nõelas jällegi esimesena Infonet, kui vasakult äärelt tulnud tsenderduse võitis Kirill Nesterov, suunates palli täpselt Sergei Tumasjanile, kes palli oivaliselt üle puusa löögiga väravasse tulistas. 

Võlgu ei jäänud ka Flora, kes vähendas kaotusseisu minimaalseks 70. minutil. Paremalt äärelt trahvikasti purjetanud Roman Sobtšenko leidis täpse sööduga Mihkel Ainsalu, kes nahkkera värava poole teele saatis. Kuigi poolkaitsja löök tabas väravaraami oli postist tagasi põrganud pallil esimesena jaol Flora kapten Brent Lepistu, tuues tabloole seisuks 2:3.  

Kohtumise lõppseisu vormistas Infonet 84. minutil, kui jällegi Nesterovi söödu vormistas väravaks Vladimir Voskoboinikov. 

Tänastes teistes kohtumistes alistas Viljandi Tulevik külla sõitnud Pärnu Vapruse 4:1 (27. Ilves, 45. Ilves, 47. Allik, 72. Riiberg - 89. Saarts) ning Paide ja Tammeka tegid Kesk-Eestis võitlusliku 1:1 viigi (38. Frolov - 58. Järviste). 

Tabeliseis:

Tabeliseis. Foto: Kuvatõmmis