Thierry Neuville'i Saksamaa ralli ebaõnnestus.Foto: AFP / Scanpix
WRC
26. august 2017, 13:31

Thierry Neuville lubas MM-tiitli nimel kõik mängu panna: teine koht mind ei huvita! (7)

Autoralli MM-sarjas teist hoidev Thierry Neuville (Hyundai) lubas hooaja viimasel kolmel rallil ettevaatlikkusele vilistada ja täie rauaga tiitlit jahtida.

Belglase šansid said tagasilöögi Saksamaal, kui ta vedrustuseprobleemide tõttu katkestas ning lubas tiitlikaitsja Sebastien Ogier' (M-Sport) endast 17 punkti kaugusele. Tagant ähvardab Neuville'i meie Ott Tänak (M-Sport), kel Hyundai piloodist 16 punkti vähem.

Tänavu kolm rallit (Korsika, Argentiina ja Poola) võitnud Neuville on veendunud, et kui ta suudab järelejäänud kihutamistest (Hispaania, Wales, Austraalia) vähemalt kaks võita, tuleb ta maailmameistriks.

"Ülesanne pole kerge, kuid olen optimistlik ja positiivselt meelestatud," lausus ta väljaandele Motosport. "Selleks pean aga neile kolmele rallile senisest agressiivsemalt lähenema.

Olen paar korda üldarvestuses teiseks tulnud ja see mind enam ei huvita, tahan võita. Võtame viimastel rallidel palju rohkem riske, et punktivahet kinni nõeluda."

Thierry Neuville lubas MM-tiitli nimel kõik mängu panna. Foto: AFP / Scanpix

Ta lisas, et keskendub viimaste rallidel peaasjalikult Ogier' edestamisele. "Pole tähtis, mida Ogier teeb, vaid oluline on teda võita. See võib sõltuda rehvivalikust, kui ilm annab võimaluse loteriid mängida. Sõidu poolest oleme sisuliselt võrdsed mehed." 

Neuville'i jokkeriks võivad osutuda ka Hyundai planeeritavad uuendused aerodünaamika ja mootori osas. "Loodetavasti saame need juba Hispaania ralliks valmis."

Järgmise MM-rallini on jäänud 40 päeva.