Koondise kapten Kert Toobal (vasakul).Foto: CEV
Võrkpall
26. august 2017, 22:07

ÕL POOLAS | Toobal: loodan, et jõuan ära oodata, kui hakkame suurte vastu mänge enda kasuks pöörama (2)

Eesti võrkpallikoondis kaotas Poolas toimuval EM-finaalturniiril 2:3 Serbiale. Sama seisuga jäädi samale vastasele alla ka eelmisel finaalturniiril. Eesti sidemängija ja kapten Kert Toobal tunnistas, et loodab ära oodata aja, kui koondis suudab suuri vastaseid võitma hakata. 

Eesti juhtis täna 2:1, kuid kahes viimases geimis pani Serbia oma klassi maksma. “Midagi jäi puudu. Tahaksime astuda suurte sammudega, aga ka teised liiguvad edasi. Nende kättesaamine võtab aega," arutles 38aastane kogenud mängumees.

"Täna näitasime, et kui suured meid alahindavad, tekib kohe võimalus. Päris ära ei suutnud neid karistada, sest Serbia saatis jälle uued mehed väljakule ja muutis rütmi. Nad teavad oma kvaliteeti ja jaksavad õige momendi ära oodata. Nende lõpuni maha murdmine nõuab heas mõttes meie enda hulle õnnestumisi.”

Toobal jätkas: “Loodan, et jõuan ära oodata selle hetke, kui hakkame neid suurte vastu mänge päriselt enda kasuks pöörama. Oleme hästi lähedal, aga sellest on vähe. Kindlasti oleme õigel teel. Tänane mäng sisendas usku."

Eesti fännid teevad Poolas vägevat tööd! Foto: CEV

Koodusõnu jagus loomulikult ka rohkearvulisele Eesti fännirühmitusele: "Seni kuni saalitäis siniseid on meiega, on kõik võimalik. Meil on supertoetajad. See on uskumatu! Ükskõik, milline meeskond siin unistab, et ükskord oleks neil midagi sarnast. Mängime nagu kodus. See on midagi erilist ja suurt.”

Kas kaks rasket ja pikka 2:3 kaotusmängu jätavad esmaspäevaseks matšiks Poolaga oma jälje? “Trenni on juba nii palju tehtud, oleme ka palju mänginud. Jaksame täpselt nii kaua, kuni ise usume. Meie ei ole loobunud! Tänane mäng näitas, et kõik on võimalik.”