Kelly Sildaru stiilinäide pargisõidu Eesti meistrivõistlustelt.Foto: Alar Truu
Talisport
27. august 2017, 04:43

NAGU NALJA! MK-sarjas debüteerinud Kelly Sildaru tuli, nägi, võitis! (10)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru (15) tõestas, et on jätkuvalt naiste pargisõidu valitsejanna - Uus-Meremaal Cardronas peetud MK-etapil polnud eestlannale vastaseid.

Elu esimese MK-etapi kvalifikatsioonist parima tulemusega finaali pääsenud Sildaru jätkas Eesti aja järgi täna varahommikul sealt, kus ligi 24 tundi varem pooleli jäi. Eestlanna avalaskumine õnnestus pealtnäha sisuliselt perfektselt ja kohtunikud premeerisid teda 90 punktiga (100st võimalikust).

Mõistagi kergitas nii kõrge skoor Sildaru esimese vooru järel liidriks, teist kohta hoidis poole peal rootslanna Jennie-Lee Burmansson 84,60 punktiga. Samas panid mõned kanged konkurendid (norralannad Tiril Christiansen Sjaastad ja Johanne Killi) avakatsel külje maha, seega päris õiget ülevaadet poole peal veel polnud.

Aga murrangut ei toonud ka teine voor. Kõige lähemale jõudis Sildarule eelviimasena ehk täpselt enne Kellyt startinud šveitslanna Giulia Tanno, kuid temagi küündis vaid 86,60 punktini. Seega sai Sildaru teist korda mäest alla tulla juba võitjana, pingevaba laskumine tõi kõigest 80,60 punkti, kuid see on tähtusetu.

Võidupiiga esimesed sõnad otse-eetris FISi reporterile: "Olen väga õnnelik, see on kõik! Naudin siin olemist väga, see park on väga kihvt."

Cardrona pargisõidu MK-etapi finaali tulemused.

Kuigi freestyle-suusatamises on enamasti tähtsaimad kommertsvõistlused, nagu X-mängud ja Dew Tour, ei saa tänast võitu kuidagi alavääristada, sest kohal olid peaaegu kõik oma ala paremad. Eliidist puudusid vaid kevadel Sierra Nevadas maailmameistriks kroonitud 15aastane prantslanna Tess Ledeux (Sildaru ei saanud nooruse tõttu MMil osaleda), Lisa Zimmermann (tänavuste Aspeni X-mängude Big Airi võitja) ja Mathilde Gremaud (tänavuste Lillehammeri X-mängude Big Airi võitja).

Sildarust sai Kristina Šmigun-Vähi ja Andrus Veerpalu järel kolmas Eesti talisportlane, kes rahvusvahelise suusaliidu FISi egiidi all toimuval MK-etapil triumfeerinud. Šmigun-Vähi võitis kokku 16, Veerpalu kuus võistlust. Näis, kui palju suudab karjääri lõpuks Sildaru.