Eesti kapten Kert Toobal selle pallini ei jõudnud. Pisiasjad otsustasidki.Foto: CEV
Võrkpall
28. august 2017, 23:20

ÕL POOLAS | Eesti andis unustamatu lahingu, aga valitsev maailmameister võttis oma. Turniir läbi (16)

Eesti võrkpallikoondis heitles EM-finaalturniiril A-grupis Poolaga ja kaotas 0:3 (21:25, 23:25, 22:25). Seega lõpetas Eesti oma alagrupi kahe punkti ja viimase kohaga, Poola liigub Serbia järel grupist teisena edasi ja kohtub play-off'i avaringis Sloveeniaga. Kolmandana pääses edasi Soome, kelle vastaseks tuleb Bulgaaria.

Avageim oli üsna pingeline, aga Poola oli alati sammu võrra ees. Täiesti kinni saadi Eesti liider Robert Täht, kes ei realiseerinud neljast tõstest ühtegi. Resultatiivseimaks kujunes seitsme punktiga hoopis Oliver Venno asemel esidiagonaalründajaks usaldatud Renee Teppan. Eesti oli kaotusseisus 6:8, 14:16 ja lõpuks näitas seis Eesti poole pealt vaadates 21:25.

Teine geim algas kurjakuulutavalt, kui Eesti jäi taha 5:8, aga Teppani löögid tõid kiirelt viigi majja. Andrus Raadik viis Eesti 14:13 juhtimagi. Ülipingeline heitlus jätkus kuni geimi lõpuni ja Eestil oli mitu korda võimalus initsiatiiv haarata. Geimi lõpetas Poola kahuri Mateusz Bienieki serviäss. Valus 23:25 kaotus.

Kolmas geim algas suurepärast, kui Eesti tempomehed Ardo Kreek ja Andri Aganits viisid koondise 8:5 ette. Eesti edu kasvas ka nelja punktini, aga murrangu tõid 217 cm pikkuse Bartlomiej Lemanski servid. Ühtäkki oli seis 13:13 ja Eesti pidi nullist alustama. Aganitsa võimas blokk viis Eesti seisul 19:17 taas rohkem kui ühe punktiga juhtima. Aga siis tulid jälle Lemanski servid ja Eesti kaotas 22:25. Uskumatu, tegelikult jäi puudu taas nii vähe.