Eesti kapten Kert Toobal loodab, et inimesed võrkpallikoondises ei pettunud. Foto: CEV
Võrkpall
30. august 2017, 00:15

ÕHTULEHT POOLAS | Poola tõestas, et Eesti tase ongi olla Euroopa 13. võrkpallikoondis (2)

„Loodan, et keegi meis väga ei pettunud. Inimesed sõitsid Gdanskisse pika maa maha, aga vedasime neid alt.“ Nii kõlas Eesti võrkpallikoondise kapteni Kert Toobali karm hinnang EM-finaalturniirile. Midagi pole teha, kolm kaotust kolmest mängust jättis Eesti erinevalt 2015. aastast play-off’i ukse taha. Protokolli märgiti Eestile 13. koht

0:3 kaotus Poolale näitas tasemevahe selgelt ära. Eesti mängis hästi, kohati lausa väga hästi. Aga kui oli vaja, leidis Poola kellegi, kes geimi ära otsustas. Kolmandas geimis oli selleks 21aastane ja 217 cm pikkune keskblokeerija Bartlomiej Lemanski, kelle servide järel oli Eesti suuri raskusi rünnakute realiseerimisega. Kahel korral osutusid tema pehmed, aga kavalad servid Eestile püüdmatuks. Nii oli Poolal lihtne välja tulla nii 9:13 kui 17:19 kaotusseisust.

Eesti servid ja rünnakulahendused jäid valitsevate maailmameistrite kõrval aga pehmeteks. Aga nagu öeldud, siis vastased pididki klassi näitama, eriti veel kodusaalis.

„Mängisime Poola vastu kvaliteetset võrkpalli ja seega olen mängijate üle uhke. Ma ei tundnud kordagi, et nad võiks meid hävitada. Üksikuid hetki on esialgu raske analüüsida, aga kokkuvõttes näitasime head võrkpalli ja mängisime igal hetkel Eesti fännide jaoks, kes meid toetasid. Ka Poola publikule avaldasid meie fännid muljet,“ ütles Eesti peatreener Gheorghe Cretu pärast kohtumist.

Eesti liider Robert Täht piirdus eile seitsme punktiga, esimeses geimis jäi ta suisa nullile. Mis juhtus? „Vahet pole, millise vastasega mängida, aga teda püütakse alati pinge alla panna. Alguses pandi talle kohe kahe või kolmemeheline blokk vastu ja lasti teistel mängu otsustada. Ka vastased teavad, et kui Tähel lasta hoogu minna, siis on teda raske peatada,“ vastas Cretu.

Lõpetuseks tõdes rumeenlane, et kõige kehvem esitus tehti Soome vastu, aga just nende käest oli suurim võimalus võidupunkte noppida.

„Me olime nende vastu kahes esimeses geimis naiivsed. See mäng oleks võinud lõppeda meile 3:0. Meie käes oli esimene ja teine geim, aga lasime need ära. Oleks need ära tulnud, räägiks me millestki muust,“ lausus ta.

Kast:

Võrkpalli EMi A-grupp

Poola – Eesti 3:0

(25:21, 26:24, 25:22)

Poola: Lemanski 12, Kubiak 11, Kaczmarek 10, Bieniek 9, Kurek 6, Drzyzga 1, Konarski 1.

Eesti: Teppan 17, Täht 7, Aganits 7, Raadik 7, Kreek 5, Venno 1, K. Toobal 0, A. Toobal 0, Tammemaa 0, Rikberg 0.

Serbia – Soome (25:20, 25:18, 34:32)

A-grupi lõppseis: Serbia 8, Poola 6, Soome 2 (1 võit, 2 kaotust), Eesti 2 (0, võitu, 3 kaotust).