Purjetamises kaks olümpiamedalit võitnud Tõnu Tõniste võtab seekord kätte hoopis epeemõõga.Foto: Arno Saar
Spordivaria
31. august 2017, 13:43

Tallinnas peetakse omapärane vehklemismatš (1)

Laupäeval kell 12 toimub Tallinna lauluväljakul tavatu epeevehklemise duell, kus Eesti Olümpiakomitee meeskond ristab piigid kultuuriministeeriumi ja ERRi segatiimiga.

Medalirohke MMi järel otsustas vehklemisliit EOK ja Kultuuriministeeriumi ise rajale kutsuda. "Taasiseseisvunud Eesti epeevehklejad on võitnud kokku 70 tiitlivõistluste medalit! Suur roll on siin ka EOK ja kultuuriministeeriumi toetusel. Et kõik saaksid lähemalt aimu Eestile nii palju edu toonud spordiala olemusest, otsustasimegi duelli välja kuulutada. Rõõmustav, et mõlemad pooled väljakutse julgelt vastu võtsid ja ootame põnevat võitlust,“ rääkis Eesti Vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm pressiteate vahendusel.

Olümpiakomitee eest seisavad duellis asepresident Tõnu Tõniste ja sportlaskomisjoni liige Ott Kiivikas. Kultuuriministeeriumi/ERRi ridades astuvad heitlusse ministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ja ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna.

Eesti naiskond tuli maailmameistriks just võistkonnavõistluses. Nii peetakse ka EOK ja Kultuuriministeeriumi vahel maha minivariant võistkonnavõistlusest, kus omavahel vehklevad läbi mõlema võistkonna kaks liiget. Ühes minimatšis veheldakse 5 torkele, terve kohtumine kestab 20 torkeni. Olümpiakomitee võistkonda juhendab 1992-2000 kolmedel (Barcelona, Atlanta, Sydney) olümpiamängudel treenerina osalenud Peeter Nelis ja Kultuuriministeerium/ERRi võistkonda endine tippvehkleja Meelis Loit.

Sõbralik duell toimub lauluväljakul peetava koguperefestivali Jumping Tallinn 2017 raames. Vehklemisala asub festivali spordialal kohe laulukaare taga.

Kõigil huvilistel on võimalik ka ise vehklemises kätt proovida. Oma torketäpsust ja reaktsioonikiirust saab testida elektroonilisel märklehel ning ühtlasi on võimalik ka vehklemisvarustust selga proovida ja teineteise vastu vehelda.