Kelly Sildaru oli Uus-Meremaal Cardrona ülilähedal kuldsele duublile. Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
1. september 2017, 05:53

MULTITALENT! Kelly Sildaru tõestas elu esimesel tõsisel rennisõidu võistlusel, et kuulub sealgi maailma tippu (12)

Kaks varianti, kas perekond Sildaru oli enne rennisõidu MK-etappi teadlikult tagasihoidlik või Kelly ületas end kõvasti. Fakt on aga see, et freestyle-suusataja Kelly Sildaru (15) saavutas Uus-Meremaal Cardronas oma elu esimesel tõsisel rennisõidu võistlusel teise koha.

Tulemust võib lugeda üllatuslikuks, sest Sildarud ise kommunikeerisid enne MK-d, et hea kui Kelly finaali ehk kaheksa hulkagi mahub. Ettevaatlike sõnade põhjusteks olid varasema vahetu võrdluse puudumine ja tõik, et rennisõitu on Kelly tõsiselt harjutanud vaid paar aastat (versus pargisõitu 13 aastat). Reaalsuses aga oldi ülilähedal võidule.

Udu tõttu jäi neljapäevane kvalifikatsioon ära ning lõppeks pidasid kõik 30 naist täna varahommikul ühise kahe laskumisega finaalvõistluse. Kelly tuhises renni kümnendana ja väljus sealt... esimese tulemusega! Kohtunikud premeerisid teda 90,20 punktiga, mis oli kogu avavooru parim punktiskoor. Järgnesid kanadalanna Cassie Sharpe 85,20 ja ameeriklanna Maddie Bowman 79,00.

Paraku ei õnnestunud Kellyl ajalugu teha (olla esimene naine, kes võidab ühel MK-etapil nii pargi- kui rennisõidu), sest kuuendana laskunud Sharpe tegi teises voorusi 91,00 punkti väärilise sõidu. Kelly teine sõit oli samuti tubli (88,40 punkti), kuid eeldatava favoriidi vastu ta ei saanud.

Aga pole lugu, teine koht ületab ilmselt kõvasti ka perekonna enda ootused. Pealegi olid Sharpe ja Sildaru omaette klassist, sest kolmanda koha teeninud kevadiste Aspeni X-mängude võitja, prantslanna Marie Martinod sai kõigest 84,40 punkti. 

Cardrona MK-etapi esi20.

Ühe võistluse põhjal on ehk patt kaugeleulatuvaid järeldusi teha, kuid rennisõiduski näikse olümpiamängudele pääs olevat Kellyle vaid vormistamise küsimus. Eliittase on igatahes saavutatud, sest kohtunikud naljalt üle 90punktilisi skoore ei jaga. Seega jääme põnevusega ootama järgmist rennisõidu MK-etappi, mis toimub 6.-8. detsembrini USAs Copperis.