Mattias Käit palli pärast võitlemas.Foto: Robin Roots
Jalgpall
3. september 2017, 21:52

Päästeingel Käit: Gibraltari vastu esimene värav oli veel magusam

Eesti jalgpallikoondis alistas MM-valikmängus üleminuti väravast 1:0 Küprose. Päästeingliks osutus 19aastane keskpoolkaitsja Mattias Käit.

"Arvan, et kõik Eesti fännid nägid mu emotsiooni, kuidas rahva ette jooksin ja end tühjaks karjusin," kirjeldas päevakangelane ise väravale järgnenut. "Viimasel minutil Küprosele võiduvärav lüüa, väga magus tunne."

Küll aga ei tõtanud ta tänast tabamust senise karjääri magusaimaks tituleerima. "Arvan, et Gibraltari vastu (möödunud oktoobris Lillekülas - M.T.) esimene värav oli veel magusam - debüütmäng, valiktsükkel ja kodupublik. Aga mõlemad on päris magusad."

Käidi hinnangul vääris Eesti täna võitu. "Arvan, et kõik on sellega nõus. Mängisime hästi, olime palju julgemad ja enesekindlamad palliga, Küprosel oli äkki üks võimalus."

"Valikstsükkel algas halvasti, aga nüüd liigume õiges suunas."

Kas platsil tundus terve aeg, et asi on kontrolli all? "Umbes 82-85. minutil oli ohtlik tunne, kui Küpros sai mitu standardolukorda järjest, muidu oli suht ohutu."

Käit loodab, et tänane värav on mingi valuuta ka Fulhami treenerite silmis, sest siiani on ta piirdunud U23 meeskonna mängudega.