Magnus Kirt.Foto: KAI PFAFFENBACH
Spordiblogi
4. september 2017, 00:20

Pluss, miinus, ennustus | Vaimustav Kaia Kanepi, nigelad judokad ja Magnus Kirdi sügisene purakas

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi mööduva nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 4. septembri valik.

Möödunud nädala pluss

Kui Kaia Kanepi aprilis tippsporti naasmisest teatas, ei osanud ta arvata, mis järgnevate kuude jooksul saama hakkab. Kas tervis lubab harjutada sellises mahus, et uuesti maailma ladvikusse tõusta? Mis juhtub siis, kui tulevad esimesed tagasilöögid? Praegu on igatahes kahtlusemõtted nurka visatud, sest 32aastase Kanepi teekond USA lahtistel meistrivõistlustel on olnud imeline. Esmalt murdis ta läbi kvalifikatsioonist, mis pole üldse kerge ülesanne ja võttis siis põhitabelis kolm skalpi järjest. Pole siis imestada, et igast eestlanna lausest õhkub rõõmu, naudingut, enesekindlust ja hingerahu. Kanepi on tunnistanud, et nii kiiret tähelendu poleks ta ka ise suutnud ette kujutada. Ükskõik, mis tulevik toob, müts maha!

Kaia Kanepi. Foto: Stanislav Moshkov

Möödunud nädala miinus

Eesti judokoondis naaseb Budapestis lõppenud EMilt ühe matšivõiduga. Ainsana koges võidurõõmu kuni 100-kiloste meeste seas heitlev Grigori Minaškin, aga mullune EM-pronks enamat ei suutnud ja pudenes konkurentsist teises ringis. Teised, kaasa arvatud raskekaallane Juhan Mettis, jäid pidama avaringis. Eesti judos on toimumas põlvkondade vahetus ja noorteturniiridel on kohati näidatud lubavaid esitusi, aga tippude seas on kunagine paraadala oma positsioone aina kaotamas.

Grigori Minaškin. Foto: Tiina Kõrtsini

Tuleva nädala ennustus

15

protsenti on võimalus, et odaviskaja Magnus Kirt (pildil) püstitab reedel Kohilas peetaval Heitjate seeriavõistluse viimasel etapil uue isikliku rekordi. Just samalt staadionilt pärineb tema kahe aasta tagune isiklik tippmark 86.65. Seegi võistlus peeti septembris ja Kirt on ka hiljem tõestanud, et sügisel on tema vasakus käes purakat küll ja veel. On nüüdki, sest nädalavahetusel viskas ta Tallinnas viletsates oludes oda napilt alla 86 meetri. Nii tasub kergejõustikusõpradel Kohilasse sõita küll.