Seisukoht
4. september 2017, 17:32

Seisukoht | Vanus ei mängi (1)

Kaia Kanepi suurepärased esitused USA lahtistel meistrivõistlustel pole pelgalt Eesti tenniseaasta suurim positiivne üllatus, vaid fantastiline nähtus kogu Eesti spordis. Kui mullu saime huviga jälgida pikalt vigastuste käes vaevelnud Ksenija Balta tagasitulekut, siis nüüd on Kanepi aasta naasja tiitli endale võtnud.

Balta lugu oli täis korduvaid põlve- ja reie lähendajalihase vigastusi, mis röövisid sportlase karjäärist julgelt pool kümnendit. Kanepit segasid väga pikalt valutavad kannad, aga vähemalt 2014. aastani suutis ta tippkonkurentsis püsida. Nagu nüüd välja tuli, sai eestlannal lõpuks tennisest ja valudest nii kõrini, et tuli võtta vaheaasta.

Puhkus, Epstein-Barri viirusest taastumine ja kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri nõuanded aitasid Kanepi ree peale tagasi. Tulemus on näha – Eesti selle sajandi parim tennisist on õnnelikum ja pingevabam kui kunagi varem. Ja nagu Kanepi ise ütles – vanus ei mängi!

Nüüd tuleb vaid loota, et 32aastase Kanepi tervis peab sama hästi vastu kui viimaste kuude jooksul. Kui peab, siis ei näe põhjust, miks ta ei võiks spordisõpru veel pikalt rõõmustada.