Kaia KanepiFoto: USA Today Sports
Tennis
4. september 2017, 23:41

HURRAA! Kaia Kanepi murdis USA lahtistel veerandfinaali (25)

Kevadel aastaselt vigastuspausilt naasnud tennisisti Kaia Kanepi (WTA 418.) suurepärane hoog USA lahtistel jätkus kaheksandikfinaalis 20aastase venelanna Darja Kassatkina (WTA 38.) 6:4, 6:4 alistamisega.

Jah, kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse jõudnud Kaia Kanepi mängib seitsmeaastase vahe järel taas US Openi veerandfinaalis! Seal tuleb vastaseks, kas ukrainlanna Elina Svitolina (turniiril 4. asetus) või ameeriklanna Madison Keysiga (15. asetus).

Tänane mäng algas Kanepile kehvasti, sest ta andis alustuseks oma servi ära ning jäi 0:2 taha. Seejärel leidis eestlanna oma rütmi ja asus omakorda 3:2 juhtima. Kui ta maratongeimis teist korda Kassatkina servi murdis ja 5:3 ette läks, tundus, et avasett on kotis. Aga polnud.

Kanepi serv oli järgmises geimis täiesti liimist lahti, mistõttu sai Kassatkina hõlpsa geimivõidu. Veidral kombel vahetusid seejärel rollid ning Kanepi kolmas murrang tagas ka 6:4 setivõidu.

Teine sett algas tasavägiselt, kuid ajutiseks murdehetkeks osutus kolmas geim, kus Kanepil õnnestus pika võitluse tagajärjel oma servi kaitsta ja 2:1 juhtima minna. Seejärel oli venelannal silmanähtavalt raskusi enda kogumisega ja järgmised kaks geimi läksid kerge vaevaga Kanepile.

See polnud aga venelanna lõppsõna. Miskise imeväe abil ta taastus ning tõi erakordselt pikaks kujunenud Kanepi servigeimi murdmise järel tabloole 3:4 kaotusnumbrid. Järgnesid murrangud mõlemale poole ja eestlanna 6:4 võit! Kohtumine kestis kokku tund ja 38 minutit.

Statistika (Kassatkina - Kanepi):

Fakt: Kanepi on ajaloo madalaima WTA edetabelikohaga USA lahtiste veerandfinalist ajast, mil vastavaid märkmeid hakati tegema ehk aastast 1970.

Ühes veerandfinaalipääsmega kindlustas Kanepi ka 470 000 USA dollarit auhinnaraha. Tõsi, summast lähevad maha ka maksud.

Korra on Kanepi ka varem USA lahtiste veerandfinaali jõudnud. Aastal 2010 kaotas ta kaheksa hulgas venelannale Vera Zvonarjovale 3:6, 5:7.