Janis Timma palliga. Foto: OZAN KOSE
Korvpall
5. september 2017, 16:16

VIDEO | Vägeva teise poolaja teinud lätlased murdsid EMil Venemaa esmakordselt siruli (1)

Korvpalli EMi alagrupiturniiri neljandas ringis alistas Läti korvpallikoondis 84:69 Venemaa, millega kindlustati pääs kohamängudele. 

Seni kaotuseta püsinud venelased alustasid ka tänast kohtumist hästi. Avaveerand võideti küll kolme punktiga, kuid seejärel suudeti edu kasvatada 12 silmale. Mannetult tegutsenud lätlased läksid suurele pausile -10 pealt. 

Teisele poolajale tuli Läti aga sootuks uue hingamisega. Vähehaaval vahe sulas ning viimaseks neljandikuks särasid tablool viiginumbrid. Seejärel lülitasid meie lõunanaabrid sisse viimase käigu ning veidi rohkem kui kolm minutit enne kohtumise lõppu pääseti omakorda 10ga ette. 

Sellega oli mängu saatus otsustatud. Venemaa ei suutnud kuidagi ohtlikuks saada ning 16 punktiline kaotus tähendas meie idanaabritele kolme võidu kõrvale esimest kaotust. Lätlaste saldo on täpselt sama. 

Võitjate poolelt tõusis üleplatsimeheks Janis Timma 22 punktiga, Kristaps Porzingis panustas 11 silmaga. Venemaa poolelt oli parim Aleksei Šved 21 punktiga, tabades 11 kolmesest vaid 2. 

Mängu videokokkuvõte: 

Päeva esimeses mängus purustas kaotuseta püsiv Sloveenia 102:75 võiduta oleva Islandi. Võitjate poolelt oli parim Goran Dragic 21 silmaga, Islandile tõi Martin Hermannsson 18 punkti. 

Ühtekokku peetakse täna EMil 12 kohtumist. Hetkel on Sloveenia kõrval veel puhaste paberitega Hispaania ja Horvaatia, kes aga õhtul peetavas kohtumises omavahel vastamisi lähevad.