Kanepi endine treener Silver Karjus (paremal) Kaiat juhendamas. Foto: Joosep Martinson
Tennis
5. september 2017, 18:51

Kanepi endine treener Silver Karjus: Kaia on praegu kindel kui kalju! (5)

Kaia Kanepi mängib Ameerika Ühendriikides uskumatut tennist. US Openi kvalifikatsiooni avaringist alanud seiklus on haapsallase viinud New Yorgis veerandfinaali. Kas Kanepi jõuab pärast aastast eemalolekut tõesti esimest korda elus Suure slämmi turniiri poolfinaali?

Homme ootab teda kaheksa parima hulgas ameeriklanna Madison Keys (WTA 16.). Kanepi endise treener Silver Karjus tõdeb, et praegu on eestlanna vastu kõigil väga raske pallida.

„Ma kahtlen, kas ameeriklanna koduseinte pingele vastu peab,“ mõtiskleb mees. „Kaia on ebamugav vastane, ta lööb nii kõvasti. „Kaia on tagajoonel praegu kindel kui kalju ning ta on leidnud oma suurepärase mängurütmi. Kui tipud natukene ebaõnnestunumalt mängivad, on kõik võimalik.“

Kaia Kanepi on suurepärases hoos. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Kvalifikatsooniturniiril WTA edetabeli 421. naisena võistlustulle pääsenud Kanepi on uskumatute võitudega tõusmas esisaja lähistele. Auhinnaraha on ta praeguseks kogunud 470 000 dollarit. Sõnulseletamatu tagasitulekuaasta!

„Ta mängib oma hetke parimat tennist ning on oma võimalused ära kasutanud, tabel on samuti teda soosinud,“ sõnab Karjus. „Ega ta ei ole ulmet teinud, aga tema seisund on vaba. Kuidagi esimest korda näen, et ta rõõmustab. Praegu ta tõesti naudib ja kaifib. Lahe on vaadata.

Tal on kindlasti mentaalne vabanemine, ta ei ole kellestki sõltuv. Auhinnarahad on korralikud – ta ei pea viis aastat uste taga sponsoreid kerjama, ei pea kellelegi aru andma.“

Tennisetreener Märten Tamla tunnetabki omaltpoolt Kaia mängus mõnu ning lisab, et talle on väljakult veel üks asi silma jäänud.  

Märten Tamla. Foto: HEIKO KRUUSI

„Kaia liigub väga hästi,“ sõnab ta. „Ründab hästi, kaitseb hästi! Kui varem vastane ta liikuma sundis, olid tal seisud kehvasti.“