Daniel Ricciardo.Foto: MAX ROSSI
Vormel 1
6. september 2017, 15:00

Daniel Ricciardo: McLaren oleks teiste mootoritega kiirem, Alonso väärib tipptasemel vormelit

Tänavu oma viienda Vormel-1 etapivõidu teeninud Daniel Ricciardo võttis hiljuti sõna oma konkurendi McLaren-Honda aadressil, avaldades arvamust, et Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne tööandja oleks teiste tootjate mootoritega oluliselt konkurentsivõimelisem. 

"Honda ei ole suutnud McLareni vormelit oma mootoritega kiiresti liikuma saada," sõnas Ricciardo Hispaania väljaandele Marca. "Arvan, et kui nad võtaksid kasutusele Renault või kellegi teise mootori, oleks McLaren automaatselt kiirem, sest vormel ise on väga hea."

"Mul on näiteks Fernando [Alonso - K.J.] vastu suur austus," lausus mees kahekordse maailmameistri kohta. "Ei ole aus, et ta rajal niimoodi kannatama peab. Ta väärib tipptasemel vormelit. Sooviksin meelsasti teda enda meeskonnakaaslaseks - teda või Lewis Hamiltoni."

Tänavu kokku kuuel võistlusel poodiumile kihutanud ning Aserbadžaanist ka triumfeerinud Ricciardo hoiab Vormel-1 MM-üldsarjas hetkel paremusjärjestuses neljandat kohta 144 punktiga. Sõitjate arvestust juhib Lewis Hamilton 238 punktiga, kellest jääb kolme punktiga maha Sebastian Vettel. Kolmandat kohta hoiab soomlane Valtteri Bottas 197 silmaga.