Vaim valmis! Märtsis uue klubi leidnud Margus Hunt alustab NFLis juba viiendat hooaega.

Foto: Indianapolis Colts
NFL ameerika jalgpalli liiga
7. september 2017, 00:10

Hunt asub taas murdma, seekord Indianapolises (1)

“Margus Hunt on sedasorti mees, kes tuli siia ja muutub iga päevaga üha paremaks,” ütles Indianapolis Coltsi Ameerika jalgpalli tiimi peatreener Chuck Pagano augusti alguses, paar päeva enne klubi esimest kontrollmängu.

Karksi-Nuia mees tõestas treeneri kiidusõnu ka väljakul, sest hooaja eel teenis ta spetsialistidelt kiitusi nii Detroit Lionsi, Dallas Cowboysi kui Pittsburgh Steelersi vastu rügades. Viimases NFLi hooajale eelnenud matšis Cincinnati Bengalsi vastu Hunti väljakule ei saadetudki, sest koht põhitiimis oli juba kindlustatud. Polnud mõtet riskida, sest Ameerika jalgpallis on vigastused lihtsad tulema.

Peagi saabus tõehetk: 90st suvises treeninglaagris osalenud mehest jäi alles 53, eestlane nende hulgas. Tol päeval sai selgeks, et Hunt teenib algava hooaja eest vähemalt 1,6 miljonit dollarit. Kui ka tema sattunuks vallandatud mängijate hulka, oleks eestlane leppinud 500 000 dollariga. Nüüd jääb aga võimalus kasseerida iga liigas kaasa tehtud matšiga lisaraha, mis võib hooaja lõpuks palga kasvatada 2,1 miljonini.

Arvatakse, et Hunt hakkab Coltsi kaitseliinis teenima korralikult mänguaega, lisaks nähakse teda ka niinimetatud spetsiaaltiimi liikmena, sest Dallase vastu hiilgas ta taas löögi blokeerimisega, millega endine kettaheite ja kuulitõuke juunioride maailmameister juba ülikooli ajal kuulsust kogus. Möödunud hooajal blokeeris Hunt NFLis Cincinnati Benglasi särgis kolm lööki, mis oli liiga parim näitaja.

Märtsis Coltsiga kaheaastase lepingu sõlminud Hundi viies hooaeg NFLis algab juba 10. septembril, kui võõrsil mängitakse Los Angeles Ramsiga. Põhihooaeg lõppeb 31. detsembril, millele edu korral järgnevad play-off’id. Tõsi, viimasel kahel aastal pole Colts nii kaugele jõudnud.

Tegelikult saadab tiimi aga kuulsusrikas ajalugu, sest 2006. aastal võideti legendaarse Payton Manningu juhtimisel Super Bowl. NFLi finaalis mängiti ka kolm aastat hiljem, kuid toona kaotati New Orleans Saintsile. 2012. aastal lahkus Manning tiimist ja tema särginumber 18 külmutati igaveseks.

Manningule järgnenud ajastul oli Coltsi edukaim hooaeg aastal 2014, kui jõuti konverentsi finaali, kus kaotati New England Patriotsile. Hunt jõudis Benglasiga play-off'i kolmel korral, kuid alati kaotati avaringis.