Ukraina pääses kindla võiduga alagrupist edasi!Foto: JACK GUEZ
Korvpall
6. september 2017, 22:40

Ukraina põrmustas Iisraeli ja pääses edasi, Soome jättis Islandi kuivale

Korvpalli EMi B-alagrupis selgus neljas edasipääseja, kelleks on Ukraina. Iisraeli vastu vajati viimases alagrupi mängus kindlasti võitu ja see võeti lõpuks numbritega 88:64.

Grusiinid närisid õhtud otsa küüsi ja lootsid Iisraeli edu, sest sellisel juhul oleks hoopis nende turniir jätkunud. Ukraina ei jätnud aga midagi juhuse hooleks ja poolaeg võideti kindlalt 46:26. Iisraelil polnud täna enam millegi eest mängida, sest edasipääsulootuse minetasid nad juba varem.

Lõpuks Ukrainale kindel 88:64 võit ning 16 hulgas ootab neid grupifaasis vaid võite tunnistanud Sloveenia. Otsustavas mängus vedas meeskonda NBA kogemusega Vjatšeslav Kravtsov, kes viskas 17 punkti ja võttis maha 7 lauapalli. Ruslan Otvertšenko lisas 13 silma.

23. novembril kohtub mannetu turniiri teinud Iisrael MM-valikmängus Eestiga.

A-alagrupis püsis Island kodumeeskonna Soome vastu mängus kuni viimase veerandini, kui soomlased suurepärast turniiri tegeva Lauri Markkaneni toel taas matši oma kasuks pöörasid, võidunumbriteks 83:79. Täna viskas Markkanen 23 minutiga 23 punkti, Sasu Salin lisas omalt poolt 17 punkti ja 7 lauapalli.

A-alagrupp:

Sloveenia 5 võitu / 0 kaotust

Soome 4/1

Prantsusmaa 3/2

Kreeka 2/3

------------

Poola 1/4

Island 0/5

B-alagrupp:

Leedu 4 võitu / 1 kaotus

Saksamaa 3/2

Itaalia 3/2

Ukraina 2/3

------------

Gruusia 2/3

Iisrael 1/4

Tänaseks selgunud play-off-paarid:

Saksamaa – Prantsusmaa

Sloveenia – Ukraina

Leedu – Kreeka

Soome – Itaalia

Edasipääsu on kindlustanud ka Horvaatia ja Hispaania.