Kaia Kanepi mängis kuuendat korda Suure slämmi turniiri veerandfinaalis.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
7. september 2017, 05:08

Kaia Kanepi: liiga suurt pettumust pole, kuid kaotus on kaotus (6)

"Liiga suurt pettumust pole, kuid kaotus on kaotus - pärast võitu on alati rahulolevam ja rõõmsam tunne," võttis Kaia Kanepi kokku USA lahtiste tennisemeistrivõistluste veerandfinaalis 3:6, 3:6 allajäämise Madison Keys'ile.

Ta lisas telefonivestluses Eesti ajakirjanikega, et kui kaks nädalat tagasi pakutuks veerandfinaalikohta, võtnuksin ta selle kindlasti vastu. "Turniir andis teadmise, et olen õigel teel," märkis Kanepi.

Keys pommitas sisse ligi kolmveerandi oma esimestest servidest ning võitis neist neli viiendikku. Nõnda oli peaaegu võimatu vastu saada.

"Esimese seti alguses oli mul paar murdepalli. Kui saanuksin tolle geimi kätte, läinuks mäng võib-olla teistmoodi. Pärast seda servis ta aga lõpuni väga hästi ja mul oli raske mingit oma mängu üldse tekitada. Oma servigeimides pidin aga rohkem vaeva nägema ja see on vaimselt väga raske olukord," nentis Kanepi.

"Ta lõi minu eelmiste vastastega võrreldes nii palju kõvemini. Pidin end varasemast kiiremini liigutama, mängutempo oli hoopis teine. Ma pole selleks veel päris valmis. Ja kui nii heal mängijal tuleb ka hea servipäev, on tal alati mugav mängida. Ma ise pole ka kõige värskem," lisas paari nädala jooksul juba kaheksanda mängu pidanud eestlanna.

Ta selgitas, et kui niisugusel tasemel mängijatega saab tihti kohtuda, siis harjub selle tempoga. Kui aga pole sel tasemel pikalt võistelnud, on algus raske.

Kanepi rääkis mängu eel treener Alina Židkovaga mõistagi ka taktikast, kuid Keysil pole suuri nõrkusi. "Läksin mängima, tähtis oli end vabalt tunda. See oligi üks vabamaid mänge, mida olen suurel väljakul mänginud. Nüüd tuleb vaadata, mida sellest mängust õppida ja edaspidi paremini teha."

Kanepi arvas, et septembrikuus ta enam ei võistle ning teeb järgmised võistlused oktoobris-novembris. "Vajan kindlasti mingi aja puhkust, pärast seda ei saa aga ilma harjutamata kohe võistlema minna. Esialgu jätkan harjutamist kodus. Kus hiljem, veel ei tea. Tennises toimuvad turniirid üle maailma ja ühes kohas väga palju harjutamist ei toimu."

Värske juhendaja Židkova on koostööga rahul ja soovib seda jätkata. Vastu pole ka Kanepi, ehkki ta lapselikult kilkama ei kippunud. "Usun, et mingil määral koostöö jätkub," alustas ta ettevaatlikult. "Enne turniiri rääkisime, et mängin US Openi ära ja pärast seda vaatame edasi. Jah, soovin temaga jätkata. Inimene minu kõrval on oluline, kuid ma ei usu, et ta peaks sajaprotsendiliselt kõigil turniiridel kaasas olema. Kindlasti on juhendaja roll tähtis olulistel turniiridel ja ettevalmistuse ajal - et su kõrval oleks tennisetreener, kes annab nõu ja viib treeninguid läbi."

Kas Kanepi tahab nüüd kohe koju tulla või jääb veel New Yorki ja turniiri nautima? "Hommikul üles ärgates vaatan, kuidas tuju on!" vastas ta lõbusalt. Kui Eestis on kell 5 hommikul, on USAs veel eelmise päeva hiline õhtutund.