Joao Neto Morelli (keskel).Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
8. september 2017, 11:15

Eesti meistriliiga kolmanda ringi parimaks valitud brasiillane saab meeldejääva auhinna

Eesti jalgpalli meistriliiga kolmanda ringi (19.-27. voor) parimaks mängijaks valiti brasiillane Joao Neto Morelli, kes esindab Levadia meeskonda.

Tänavusel hooajal laenulepingu alusel Levadiaga liitunud Morelli tegi kolmandas ringis kaasa üheksast mängust seitsmes, kus ta lõi kaheksa väravat ja andis neli resultatiivset söötu. Kohtumistes, kus 21aastane Morelli osales, teenis Levadia 16 punkti maksimaalsest 21st.

Morelli suutis kolmandas ringis oma mängu hästi käima saada ning tema positiivne mõju väljakul toimuvale paistis välja Levadia tulemustes. Leegionär tegi skoori Levadia viigimängus Floraga ning oli täpne võidumängus Nõmme Kalju FC vastu.

Joao Neto Morelli. Foto: Martin Ahven

Paide Linnameeskonna vastu sai ta kirja kübaratriki, samuti ei suutnud teda peatada Sillamäe Kalevi kaitseliin, keda ta karistas kahel korral. Ainukeses kolmanda ringis mängus, kus Levadial jäi värav löömata (Viljandi vastu), Morelli kaasa ei teinud.

Meistriliiga kolmanda ringi, mida iseloomustas fraas „kõik on võimalik!“, parim mängija teenib auhinnaks maali „Sinine“, mille autor on Marko Lehiste Tallinna Tugikeskusest Juks. Teda juhendas Ellen-Reet Türi.

Morelli mängijaõigused kuuluvad Inglismaa klubile Middlesbrough, kus tema leping kestab 2018. aasta juuni lõpuni. Enne veebruari lõpus Levadiaga liitumist tegi Morelli Middlesbrough U23 meeskonna eest kaasa 13 mängus.

***

Tallinna Tugikeskus Juks on Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti allasutus. Keskus on loodud erivajadustega inimeste jaoks ning pakub teenuseid enam kui 120 erivajadusega kliendile ning tööd 46 töötajale. Oluliseks peetakse klientide arendamist kunsti kaudu. Keskuses tegutsevad erinevad kunstikojad, kus tegeletakse maalimise, keraamika, kangakudumise, õmblemise, siidimaali ning portselanimaaliga.