Lauri Markkanen.Foto: Martti Kainulainen
Korvpall
8. september 2017, 12:19

Chicago Bulls on mures: kas tõesti on soomlane nende jaoks liiga hea?

20aastane Soome korvpallikoondise superstaar Lauri Markkanen teeb suurepärast EM-turniiri ning mehe tegusid jälgitakse huviga ka USAs.

Nimelt valiti Vantaas sündinud korvpallur tänavuse NBA drafti avaraundi seitsmenda valikuna Minnesota Timberwolvesi poolt, kuid tema mängijaõigused omandas seejärel Chicago Bulls.

Endine Chicago meeskonna korvpallur Kendall Gill arutles podcastis "Bulls Talk", et Markkanenilt võib juba esimesel aastal oodata suuri tegusid. "Ta purustab EMil vastaseid samamoodi, nagu tegi seda NBA suveliigas," sõnas Gill.

Lauri Markkanen (ripub). Foto: LEHTIKUVA

Ajakirjanik Mark Schanowski lisas, et Markkaneni treeningprogramm pidavat olema niivõrd muljetavaldav, et mees plaanib kindlasti alates oma esimesest NBA mängust silma paista.

1990ndate aastatel NBAs valitsenud Bullsis on käimas ülesehituse faas ning klubi juhid on väidetavalt arvestanud sellega, et tagasihoidliku hooaja järel saab endale taas drafti abil väärt mehi lisada. Suuremat edu loodetakse paari hooaja pärast. 

“Loodetavasti ei tee Markkanen liiga head hooaega, muidu hakkame liiga kiiresti mänge võitma,” arutles Gill naerdes. USA profispordis on kombeks, et kehvemad meeskonnad saavad paremad draftivalikud ning seeläbi hoitakse liiga taset ühtlasena.

Markkanen on käimasoleval EMil visanud keskmiselt 28 minutiga 22,6 punkti ja võtnud maha 6,2 lauapalli.