Dainius Adomaitis (paremal) koos Leedu ühe kogenuima palluri Jonas Maciulisega. Foto: JACK GUEZ
Korvpall
10. september 2017, 10:02

Leedu korvpallikoondise peatreener pärast valusat kaotust: mina olen süüdi

Leedu korvpallikoondis kaotas eile õhtul EMil kaheksandikfinaalis Kreekale ning langes konkurentsist. Esimest suurturniiri meeskonda juhendanud Dainius Adomaitis võtab süü endale. 

"Treenerina tuleb mul võtta vastutus, et ma ei suutnud meeskonda õigele lainele viia," rääkis Adomaitis Leedu meediale. "Teadsime, mida teha tuleb, kuid põlesime mentaalselt läbi. Täpselt samamoodi nagu avamängus Gruusiaga."

Kreeklaste jaoks oli tegemist tõeliselt suure võiduga, sest viimase 20 aasta jooksul polnud neil õnnestunud EMidel Leedust jagu saada. Ajaloo jooksul oldi suurt korvpallimaad varasemalt võidetud vaid kahel korral. 

"Ma ei taha süüdistada ühtegi mängijat. Mina olen ainuisikuliselt kaotuses süüdi," lisas Adomaitis, kui temalt uuriti mängumeeste esituse kohta. "Ütlesin pärast mängu hoolealustele, et oma taset tuleb hoida kõik 40 minutit." 

Samuti vihjab alles mullu võistkonna üle võtnud treener, et Leedu on praegu põlvkonna vahetuse perioodis ning võistkonnas on palju noori. Just kogemuste puudust näeb Adomaitis ühe põhjusena. 

Tuleviku kohta ei osanud 43aastane treener veel midagi öelda. "Väga raske on midagi öelda, kui nii varajases faasis välja langeda," vastas ta küsimusele, mis meeskonda ees ootab. "Ma uskusin sellesse võistkonda väga, aga...."