Läti korvpallikoondis jahib kohta kaheksa parema seas. Foto: OZAN KOSE
Korvpall
10. september 2017, 10:40

Lõunanaabrite spordimeedia: Läti on Baltimaade viimane lootus

"Läti on Baltimaade viimane lootus: Kreeka lõpetas Leedu meeskonna teekonna." Just selline pealkiri seisab eile õhtust Läti ühe suurema spordiportaali Sportacentrsi veebiküljel. 

Lätlastel on tõepoolest suur võimalus Baltimaade hetke parimaks korvpallisatsiks tõusta, kuid selleks tuleb tänases kaheksandikfinaalis alistada Montenegro. Meie lõunanaabrid lähevad mängule küll favoriidina, kuid balkanlasi ei saa kunagi alahinnata. 

"Montenegro tugevad küljed on atleetlikus, kogemused ja tugev korvialune mäng," rääkis lätlaste loots Ainars Bagatskis enne kohtumist. "Kui mängime nende vastu positsioonirünnakut läheb, siis läheb raskeks. Peame üritama võimalikult palju kiirrünnakutesse joosta." 

Ta lisas, et kaheksandikfinaalivastase näol tuleb vastu kombinatsioon kahest tugevast meeskonnast, kellega nad siin turniiril juba kohtunud. "Montenegro sarnaneb väga palju Serbia ja Venemaaga. Eelkõige oma atleetlikkuse ja kogemuste poolest," arutles Bagatskis. 

Peatreener usub, et kaks puhkepäeva enne kaheksandikfinaali kulusid marjaks ära. "Pärast mängu Türgiga olid mängijad rohkem vaimselt kui füüsiliselt väsinud," sõnas ta. "Õnneks saime nüüd rahulikult puhata ja akusid laadida." 

Läti ja Montenegro vaheline kaheksandikfinaal algab kell 12.30. Kohtumise võitjat ootab veerandfinaalis ees Sloveenia.