Tallinna sügisjooksu liiklusFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
11. september 2017, 14:19

Sügisjooksu korraldajad vabandavad liiklussegaduse pärast ja väidavad, et info oli igal pool olemas (49)

Paljud Tallinnas auto ja ühistranspordiga liiklejad on nördinud tänavuse sügisjooksu liikluskorralduse ja puuduliku teavituse pärast. Autojuhid ekslesid autodega tupikuteks muudetud tänavatel ja ka liikluskorraldajad ei osanud neid aidata. Teised linlased ootasid nõutult peatustes tramme ja busse. Jooksu korraldaja vabandab inimeste ees tekkinud ebamugavuste pärast.

SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik ütles Õhtulehele, et viimasel hetkel lisandunud täiendavad turvalisusenõuded panid korraldajad sundseisu ja ei jätnud sõidukitega liiklejate ümbersuunamiseks suuri võimalusi.

„Mõistetavalt põhjustas see palju segadust ja rahulolematust. Seda eriti Põhja-Tallinnas ja Kalamaja ümbruses. Korraldajate poolt vabandame kõigi ees ja palume mõista, et politsei poolt kehtestatud liiklusreeglid ja turvalisusnõuded on täitmiseks kõigile, nii ka korraldajatele,“ toob ta oma vabandused.

Lillialliku sõnul edastati maratoni liiklusinfot nii meediakanalites, otsepostiga, Tallinna linna ja jooksusündmuse ametlikel veebilehtedel, pressiteadetes kui ka suhtlusvõrgustikus. „Teated ühistranspordimuudatustest paigaldati ka bussipeatustesse, aga ilmselt tuleb seda teha päevas mitmeid kordi, kuna need teated võetakse sealt kaasa,“ kurtis korraldaja.

Ta nõustub sellega, et kindlasti tuleb edaspidi igakülgset teavitust veel põhjalikumalt teha. „Siin saaksid kindlasti rohkem abiks olla ka meediakanalid,“ märgib Lilliallik.

SEB-st öeldi, et pank on olnud 14 aastat maratoni toetaja ja jooksu korraldusliku poolega otseselt ei tegele.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Ester Šank nõustub eelkõnelejaga ega näe endal samuti süüd. „Tallinna linnameedia tegi õigeaegset tööd selleks, et elanikke toimuvast jooksust, tänavate sulgemisest ja ühistranspordi liikumisest eelteavitada. Raepressi teated said edastatud ka kesklinna asumitesse.“

Tallinna maratoni võitis maailmaklassi ajaga 2 tundi 9 minutit ja 22 sekundit keenialane Kiprotich Kirui, kes püstitas sellega ühtlasi ka Balti- ja Põhjamaade maratoni rekordi. Senine rekord oli aastal 2012 joostud 2:12.56.

Spordi suurüritusel osales rohkem kui 18 000 inimest üle Eesti ja 56 välisriigist.