Eesti uudised

Sügisjooksu korraldajad vabandavad liiklussegaduse pärast ja väidavad, et info oli igal pool olemas (49)

LISA KOMMENTAAR

Arvamus12. september 2017, 09:01
jJuhtusin ka pühapäeva hommikul Kalamajas liiklema.Päris kannatuste rada oli ,et sellest kaosest välja saada.Küsisin siis ristmikul turvamehe käest et kuidas ma välja siit saan,aga vastust ei saanud, kuna tegu oli mehega kes ei osanud Eesti keelt.Usun, et võõral, kes ei tunne linna oli päris raske katsumus see.
12. september 2017, 12:21
Telekanalid,raadiokanalid,ajalehed kõikjal teavitati nii eesti keeles kui vene keeles maratonist ja liikluspiirangutest ning vabandati ette ja taha piirangute pärast!Vahet pole!Ükskõik kui hästi või halvasti on organiseerutud ikka leidub rahulolematuid,kes ei suuda aru saada ega taha endale selgeks teha midagi
tallinlane12. september 2017, 14:35
Täpselt nii. Kord-paar aastas, kui on suurüritused, ei saa siis oma sõite ohjata või veidi ette planeerida ja läbi mõelda, kui tõesti sel päeval ilmtingimata on kuskile minna vaja.
Mõtlematu tegu12. september 2017, 08:26
Tallinn on pealinn, pealinnal peaks olema linnapea, aga pole ja kõik need isehakanud linnaosade päälikud teevad mis tahavad. Tallinat ei saa võrrelda ei euroopa ega ameerika suurlinnadega.
Kui siin midagi sulgeda, tuleb mõelda kuidas need inimesed hakkama saavad, kes ei spordi, kas sportlase aju on testsugune, et nüüd mina spordin ja ei huvita, mis ümberringi toimub.
Mulle tundub, et selle avaliku spordiga on liiale mindud. Sel suvel oli mitmeid teravaid olukordi avaliku spordiga, lihtsalt pannakse liinibussid seisma ilma teatamata, miks ma pean ümber sõitma ja kütust kulutama, keegi ei maksa mulle seda kinni. Mul ei ole spordi vastu mitte midagi, aga avalik spordi organiseerimine on liiale läinud ja see tuleb lõpetada sellisel kujul. Ela ise ja lase teistel ka elada.
inimene11. september 2017, 19:00
Mille kuradi pärast peab sügisjooks keset Tallinnat toimuma,Mingu linnast välja
Radist11. september 2017, 18:44
Siin irvitavad mõned, et „mis te ohite“? Aga kujutagu nad ette, et sel pühapäeval oli vaja paljudel tallinnlastel tööl käia, sünnipäevale minna, lapsed autosse võtta vms, aga ei saanud, sest kogu Tallinna kesklinn oli hommikust õhtuni transpordile suletud mingi rahvajooksu pärast, mis korraldati justkui nimme linnatänavail. Kui see ei ole organiseeritud sigadus, siis mis oleks sellest veel suurem? Vee kinnikeeramine kaheks päevaks? Elektri väljalülitamine kolmeks?
.
Igatahes meie peres jäi 2- ja 8-aastane laps kesklinna lõksu ja sünnipäevale minemata. Pereisa jaksas küll viis kilomeetrit jala tööle kõmpida, aga onu sai Telliskivi tänava kodunt välja sõites politseiniku poolt sõimata juba pool kaheksa hommikul: „Kuhu sa mats trügid! Kolme tunni pärast jookseb siit läbi proua President isiklikult.“
naine12. september 2017, 09:26
Vaeseke ... Üks kord aastas on jube raske eelnevalt oma käigud läbi mõelda ja planeerida ...
tõnu11. september 2017, 17:47
ma ei imesta üldse et liikluskorraldus maratoni ajal oli korraldatud nii nagu oli. meil ei ole kahjuks pädevaid inimesi kes suudaksid linnas korraldada liiklust ka ülejäänud 364 päeval. kui vähekenegi mõelda, saaks tallinna liikluse teha palju sujuvamaks, vähem saastavaks, aega kokku hoidvaks nii jalakäijatele kui ka autojuhtidele.
Tahtsime parimat, aga välja kukkus nagu alati11. september 2017, 22:39
Aga Ester Šank ju ütles, et kõik oli superhästi. Küllap saavad veel preemiatki üliorganiseeritud ja hästikorraldatud teavitustöö eest.
oletus11. september 2017, 17:41
Sihilikult tekitatud kaos. See on nagu energiavampiirlusega: aja teine vihaseks ja lurbi siis ta energiat! Käesoleval juhul aeti vihaseks väga suur hulk inimesi, lisaks veel need, kes uudiseid tarbisid ja nõndmaoodi said võimurid jälle juurde uut energiat, et oma elu edasi elada. Nad on vist energianäljas, sest teine intsident oli linnahall: palju pahaseid inimesi, kes protestisid maalingu mahapesemise ja muinsuskaitse ameti vastu. Muuseas, kas keegi teab, kas linnahalli pesemist on juba
alustatud? Nii et ettevaatust vampiiridega linnavalitsusest. jm selle instantsidest!
muinasjulle11. september 2017, 17:41
Kes siin autoomanikke kiruvad, võiksid esitada endale küsimuse, et miks autosid pidevalt juurde tuleb? Arvan, et asi on meie ühistranspordi halvas organiseerituses. Kui ühistranspordiga saaks igale poole Tallinnas sama kiiresti nagu autoga, siis leiduks kindlasti piisavalt palju ühistranspordi kasutajaid. Ja üks psühholoogiline nüanss siia lisaks. Nimelt, kui Tallinna ühistranspordi organiseerijad ise sõidavad ainult oma autoga, siis kuidas saab üldse loota, et asi ühistranspordi alal normaalseks läheb? Inimloomuses on soov teha elu mugavaks eelkõige iseendal ja alles siis teistel. Oletame korraks, et mingi juriidilise nipi abil keelatakse Tallinnas täielikult autodega sõit ja sõita saab ainult ühistranspordiga. Ja ei mingeid ametiautosid Tallinna linna piires. Kui just totaalset mässu ei tule, siis minu arvates hakkab ühistransport kibekiiresti arenema mõistusepäraseks ja mugavaks. Sest ühistranspordi organisaatorid teevad seda sel juhul ju endale.
m5011. september 2017, 20:45
Ei roni ma kunagi ühtegi bussi , organiseerige kuidas tahate .
Valimistega korraldame selle valetava ja mannetu liikluskorralduse ümber11. september 2017, 16:38
Uuest aastast tööle ala asjatundjad, mitte kammipilli bakad.
11. september 2017, 16:30
Mõttetu on siin jahuda ja vabandada-tegu on tehtud ja paljudele tekitas see kõik meelehärmi, kuna inimestel oli vaja minna tööle, reisile, kuhuiganes. Kuidas nad siis oleks pidanud sinna minema kui kõik teed viisid tupikusse? Loomulikult ollakse pahased. Kummaline, et ei mõeldud selle peale, et ega siis see jooks ei saa teiste inimeste elu seisma panna. Kas tõesti ei ole siis teist kohta, kus seda korraldada kui keset tallinna linna liiklust? Kes selle üldse välja on mõelnud, et paneme liikluse kinni, et suur hulk inimesi saaks joosta? Mul ei ole midagi spordi vastu, aga see on suht absurdne, et seda nii korraldatakse
tallinlane11. september 2017, 16:46
Ära ohi ... Kord aastas ei saa siis oma liikumisi veidi ümber korraldada ... Minu arust on see enda saamatus ja laiskus.
to talinlane11. september 2017, 17:38
Kui mõni töölt kinga sai seepärast, ütled ka talle, et ära ohi? Oleks kindlasti saanud ümber korraldada kui selleks ka võimalus oleks olnud info näol.
väga õige,11. september 2017, 18:50
jooksmine ei peaks tõesti keset linna toimuma.Lauluväljak on teatavasti vaba ja ruumikas koht ,eriti praegu-sügisel.Ja piisavalt suur ka,niiet las jooksevad seal ringiratast või hoopis ülevalt alla ja alt üles--kuidas kellelegi meeldib.Ehk olekski õige ja hea vaheldus anda inimestele võimalus valida ise oma jooksumarsruut ..kas jooksevad suured ringid ümber lauluväljaku või üles-alla .Siis pole mingit muret teistel inimestel liiklusega ,ei mingit tüli õigesse kohta jõudmisega .Täiesti jabur on korraldada selline üritus keset kõige tihedamat liiklust ,kui teised inimesed peavad sellepärast kannatama ja oma tegemised-käigud ümber korraldama .Egoistlik .
Ah11. september 2017, 16:23
Kulla inimesed mida te vigisete. New Yorki maratolnil pannakse liikluseks kinni Manhattani peatänav. Sama toimub enamikus maailma suurlinnades. Meil pandi Kalamajas üks tänav kinni. Uskumatu millised kurjategijad. Ma arvan, et president ja riigikogu peavad tagasi astuma.
See mis siin toimub iseloomustab tüüpilist eestlase käitumist. Estlase parim toit on teine eestlane. Head isu teile!
15.3611. september 2017, 16:39
Kes on manhattanil käinud see teab, et ka maratoni ajaks ei panda tänavaid täielikult "lukku". on olemas avariipääsud ja ka jooksjate vahelisel pausil lastakse selleks ettenähtud kohtades inimesi ja sõidukeid läbi
Ah11. september 2017, 19:56
Ka SEB maratonil lasti jooksjate vahelisel pausil nii inimesi kui autosid läbi. Samuti nägin oma silmaga kuidas Sõle-Paldiski mnt risti jäid jooksjad seisma ja lasid Vilkuvate tuledega kiirabi läbi. Nii et jätkuvalt soovitus teile - Ärge vigisege.
aga meie 11. september 2017, 18:53
ei ole Ameerikas,mis on väga suur maa jaruumi rohkem.MEIE OLEME EESTIS ja me ei pea kõike teiste järgi tegema.
mar11. september 2017, 16:18
Laupäeva õhtul polnud Veerenni lõpppeatuses mitte ühtegi bussi ega mitte mingit infot ka kas mõni buss (3 või 73) sel päeval veel väljub.Olin seal kell 18.30, et Pelgulinna töölt koju saada. Pühapäeva hommikul kell 05.45 Viru tänavale enam autoga ei saanud, kuigi igal pool olid kirjad et liiklus suletakse kell08.00
vaimu11. september 2017, 16:03
ainus väljapaistev info oli tänavatel peatumist/parkimist keelavad märgid koos kellaaegadega.
igasugune muu väide info kohta on vale.
juhtus see ,et mingil teatud kellaajal tõsteti tänavaotsad kinni ja läbi ei saanud.JA MITTE ÜKSKI politseinik ega turvamees ei osanud öelda,kust saab ringi või mis kell saab liikuma.
ühesõnaga oli lihtsalt suur segadus-autojuhid leilis põhjusega.
tavakodanik11. september 2017, 17:08
Oh vaesed autojuhid küll, mis teiega nüüd tehti, kohutav lugu ... See on nii suur üritus. Pole mõtet sellisel päeval oma kulla-kalli autokesega siis välja ronida. Üks kord aastas võiks nagu sellega arvestada. Ka tööle või reisile minekut saab läbimõeldult ette planeerida. Eks ka korraldajad saavad muidugi alati paremini selgitustööd teha.
iilik11. september 2017, 20:52
Jah12. september 2017, 10:24
Oligi minek ammu ette planeeritud, nii ammu, et jooksust ei teadnud siis veel midagi.
Külaline11. september 2017, 16:00
Kohalikke elanikke võibolla teavitati, mida pidid tegema teistest linnadest tulijad. Mul kulus kesklinnast sadamasse jõudmiseks tubli 30 minutit. Liikluskorraldajatel ei olnud selget ülevaadet kustkaudu tuleks sõita, öeldi et sõida Liivalaiast EHK saad.Tegemist ei olnud liikluskorraldusega vaid liikluskorraldamatusega.
mari11. september 2017, 15:47
Huvitav on see, et kalamaja kant peaks ju hipsterite ja loomeinimeste, ökoinimeste ja jalgrattainimeste meka olema. Kas tegelik sisu on hoopis virisejate meka?
kolla11. september 2017, 15:47
Viimasel hetkel täiendavad turvameetmed...?Kas sellepärast,et buratiino oli ka lippajate hulgas?Huvitav miks rahva poolt valitud president peaks kartma oma rahvast?
tont12. september 2017, 09:54
sellepärast kardabki, et pole ju valitud-on häda-abi augutäide lihtsalt.
Kas11. september 2017, 15:43
Tõesti ei saaks neid üritusi kuskil metsas korraldada
M11. september 2017, 15:34
Sellised suured tupikud ja kinnipanekud peaks liikuses (eelnevalt ning selgelt, mis tee kinni, soovitavalt eelneval ristmikul, ja viidetega, kust saab) ka näha olema. Ausalt, mina Kalamajas ühegi tee sulgemise kohta eelnevalt plakatina ei näinud (ainult peatamist/parkivad keelavad märgid kuupäevade ja kellaaegadega, mis minu arust ei tähenda, et teel sõita ei või). Lisaks pandi pühapäeval tänavad kinni vähemalt tund enne kodulehel viidatust. Lisaks seiklejatele on osanud ka ristmikel olevad turvamehed infot anda, mis tänav on lahti, mis täiesti kinni, mis ületatav reguleerija suunamisel (mittekohalikud, turistid olid oma tegemiste ja liikumistega väga hädas, kuudlavasti jäädi ka laevalt maha, rongi peale loodetavasti jõuti jalgsi, sest ei taksod ega ühistransport ju ei liikunud. Eesti ja sportlased küll plusspunkte sellega ei saanud.
Kodanik 11. september 2017, 15:25
Milleks on vaja siis seda kaost tekitada ja kesklinnas joosta , las jooksevad parem siis kas ymber Ylemiste jarve voi siis Maardu jarve, mis vahetsel on kus joosta , kui nii vaga joosta tahetakse .
arvamus11. september 2017, 15:17
Õnneks jäeti seekord Kadriorg rahule. Kirurgid kindlasti rõõmustavad, patsiente tuleb kõvasti juurde, sest asfaldil jooksmine on lollus kuubis.
Vabandama=andeks andma eesti keeles11. september 2017, 15:08
Mitte "vabandavad", vaid "paluvad vabandust" peab olema.
autojuhile info trammipeatusesse??11. september 2017, 15:06
trammipeatuses olevat info olnud. Milline autojuht oskab seda sealt otsima minna?
Tainas oled ve?11. september 2017, 15:48
Peatustes oli info ühistranspordiga liiklejatele!
11. september 2017, 14:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
uku11. september 2017, 15:43
Info oli Linnahalli seina peal, aga see värviti kohe üle. Kes ei jõudnud lugemas käia, on ise süüdi.
ss11. september 2017, 14:52
milleks sellist jampsi üldse korraldada,haiguste ravi.
Sa oled diivanil istudes ise haige!11. september 2017, 15:49
Mine jooksma, paksuke!
ss11. september 2017, 17:20
sina vana paksmagu,mina jooksen metsaradadel teisi segamata.
ja mina 11. september 2017, 19:01
näiteks saan juba tööl oma piisava jooksu pikkuse kätte,ei sega sellega kedagi.Hoopis vastupidi--teen samal ajal ka kasulikku ja vajalikku tööd,olen kasulik ka teistele ning saan sellega ka abiks olla.
12. september 2017, 12:09
Mann11. september 2017, 14:52
Järelikult ei teavitatud piisavalt liikluskorraldajaid ,mitmes kohas ei lubanud nad autosid läbi ehki piiranguid selles tänavas ei olnud.Teiseks suleti osad lõigud 30-45 minutit enne lubatud aega.Kuidas on võimalik ,et selline jama korraldatakse ?Ja nendele kes väidavad,et väike jalutuskäik ei tee paha teadmiseks ,et kõik ei jaksa käia pikki vahemaid -väiksed lapsed.vanurid ,haiged jne.Samuti mõjutas see palju laiemat piirkonda kui ainult Põhja-Tallinn .Kuidas pidid näiteks turistid seda teadma kes tahtsid minna Lennusadamasse või Kadriorgu ?
naer12. september 2017, 06:20
Lugeja11. september 2017, 14:47
Kohalikud elanikud võivad liigelda jällegi nii et jooksjad jäävad lõksu.
uku11. september 2017, 14:56
No aga info oli sul ju olemas. Homme saad kirja, et ülehomme naelutatakse sul välisuks kinni ja proovi sa siis veel kobiseda, et sul infot ei olnud.
L...l11. september 2017, 19:04
ja see 11. september 2017, 19:03
on muidugi kohutavalt oluline?Miks peab nendega rohkem arvestama kui teiste inimestega--väikeste lastega,vanurite,haigete inimestega jne.?