Robert Rooba. Foto: LAURA OKS
Jäähoki
12. september 2017, 12:29

VÕIMAS! Väravaid paugutav Rooba valiti Soome hokiliiga nädala parimaks mängijaks (7)

Eesti viimaste aastate parim jäähokimängija Robert Rooba alustas tänavust hooaega põhjanaabrite juures oivaliselt. Esimese kahe mänguga on mees Jyväskylä JYPi särgis kirja saanud kolm väravat ning ühe söödu mis talle ka avanädala parima mängija auhinna tõid. 

Hooaja avamängus Helslingi IFK üle võetud magusas 4:2 võidumängus viskas eestlane kohe kaks väravat. Rooba tegi siis skoori 11. ja 21. minutil. Just Rooba teise kolmandiku alguses visatud värav tõi tabloole 2:2 viigiseisu pärast mida sepistas Antti Suomela JYPi 4:2 võidu. 

Tänavuses teises kohtumises samuti IFKiga madistanud Jyväskylä hokimeeskond oli parem ka siis. Lisaajal suudeti kohtumine 4:3 võidusadamasse tüürida. Tolles kohtumises sai Rooba kirja ühe värava ning ühe väravasöödu ehk hokikeeli 1+1.

Kokku ongi mehel kirjas 4 punkti, mis on avanädala parim tulemus. 3+1 skooriga jagab ta esikohta koos Eero Savilahtiga (KooKoo). 

Igal mängunädalal valib liiga ka möödunud seitsmepäevaku parima mängija ja avanädala osutus selleks just Rooba, kes juhib praegu nii punktitabelit kui väravaküttide edurivi.

"Roobalt võib kahes mängus nähtu põhjal oodata läbimurdeaastat. Mõlemas senises kohtumises on ta näidanud head minekut ning olnud parim mängija jääl. Seetõttu vääribki ta avanädala järgselt parima mängija tiitlit," kulgeb liiga kodulehel sõnatu. Eraldi toodi välja eestlase litriga ümberkäimise oskust ning rõhutati kui ohtlik on Rooba vastaste värava läheduses.