Patrick Genro Veelma testimisel Itaalia Serie D klubi Pro Sesto juures.Foto: jktammeka.ee
Jalgpall
12. september 2017, 12:47

VARBAD VETTE! Tammeka kasvandik käis Itaalias oma oskusi näitamas

Tartu JK Tammeka U-17 Sinise meeskonna liige Patrick Genro Veelma viibis augustikuu viimasel nädalal testimisel Itaalia Serie D meeskonna Pro Sesto akadeemia juures, teatab klubi oma kodulehel

Tänavu kahes Eesti noorte meistrivõistluste sarjas 24 mänguga 41 väravat löönud Veelma jäi käiguga rahule ning enda sõnul sai hästi hakkama.

“Esimestel päevadel oli kohanemisega raskuseid, kuid üldjoontes jäin reisiga rahule ja kõik meeldis. Kõik mängijad olid tasemelt ühtlased ning ühtegi staari välja ei eristunud. Kõige suuremaks erinevuseks oli see, et nad teevad kõvasti rohkem trenni – kaks päeva järjest kaks trenni päevas,” võtab oma testiperioodi Pro Sesto klubi juures Veelma kokku. “Sealsed tingimused olid ka head- peaväljak, kaks suurt kunstmuruväljakut ja kaks väiksemat väljakut. Lisaks erinevus Eestiga veel see, et seal oli väga palav.”

Veelmaga koos käis Itaalias tema treener Indrek Koser, kelle sõnul sai Patrick treeningutel väga hästi hakkama ning paistis silma teistsuguse mängustiiliga. “Patrick treenis 2002. aasta sündinud poistega koos ning nende tase oli võrreldav Eesti sama vanade poiste koondisega. Kõik mängijad olid kvaliteetsed ja tase oli ühtlane. Nii nagu Patrick juba mainis, siis Itaalia jalgpallikultuurile kohaselt oli trenne palju ning treeningute kestvus väga pikk – kohati isegi kaks tundi või rohkemgi. Kuigi intensiivsus oli suhteliselt madal,” räägib Koser. “Lisaks Patrickule oli testimisel veel mängijaid Leedust, Küproselt, Rumeeniast ja Makedooniast. Ta tegi kaasa ka ühe treeningmängu, mille Pro Sesto meeskond võitis 2:0.”


***

Società Sportiva Dilettantistica Pro Sesto Calcio ehk Pro Sesto on Itaalia Serie D liigasse kuuluv jalgpalliklubi, mis algselt asutati 1913. aastal ning taasasustati 2010. Klubi asub Põhja-Itaalias Lombardia maakonnas. Klubi senine suurim saavutus jääb aastasse 1950, kui mängiti Serie B-s.