Foto: Tiina Kõrtsini
Galeriid
12. september 2017, 16:20

GALERII | EMTA uus rektor Ivari Ilja vannutati ametisse (4)

Täna leidis aset Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektori professor Ivari Ilja pidulik ametisse astumine, kui ametiketi asetas rektori kaela president Kersti Kaljulaid

Sõnavõttudega esinesid president Kersti Kaljulaid, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kultuuriminister Indrek Saar, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kuratooriumi esimees Rein Oja, professor Peep Lassmann, rektorite nõukogu liige Mart Kalm ja üliõpilasesinduse aseesimees Karl Joosep Sinisalu.

Muusikaliste tervitustega astusid üles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koor Tõnu Kaljuste juhatusel, rahvusvaheliselt tunnustatud interpreedid Mihkel Poll ja Sten Lassmann klaveril ning Anna-Liisa Eller kandlel.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia eelmine rektor professor Peep Lassmann pidas ametit viimased 25 aastat. Professor Ivari Ilja valiti rektoriks tänavu 3. mail. Tema ametiaeg algas 1. septembril 2017 ja kestab viis aastat.

Ivari Ilja on pianist, kes alates 1999. aastast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor. Ta on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi, Moskva Tšaikovski nimelise Konservatooriumi klaveri eriala, hiljem samas assistentuuri-stažuuri. Lisaks omab Ivari Ilja Sibeliuse Akadeemia litsensiaadi kraadi.

Ta on Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali nõukogu aseesimees, Eesti Interpreetide Liidu juhatuse esimees ja Eesti Muusikanõukogu president. Mitmete tunnustuste ja preemiate seas on Ivari ljale omistatud Valgetähe IV klassi teenetemärk, ta on Eesti Klaveriõpetajate Ühingu auliige ja pälvinud Eesti Vabariigi kultuuripreemia kontserttegevuse eest.