Staffordshire´ bullterjer. Pilt on illustratiivne.Foto: PA Wire/Scanpix
Maailm
12. september 2017, 17:26

EKSPERTIIS: Londoni mõrvarkoer oli tugevas narkouimas (5)

Tänavu 20. märtsil viibis BBC kaheliikmeline võtterühm Põhja-Londonis Wood Greenis 41aastase Mario Perivoitosi kodus, et teha temaga intervjuu. Ootamatult ründas meest tema koer – Staffordshire’ bullterjer Major. 

Koer pures peremeest kõrist nii tugevasti, et ta suri verekaotuse ja saadud vigastuste tagajärjel kaks tundi hiljem haiglas. Äsja avaldatud uurimistulemustest selgub, et peremehe tapnud koer oli tugevas narkouimas, vahendab Daily Telegraph.

Loomaarst Nicholas Carmichael ütles, et Majori uriinist leiti ohtralt kokaiini ja morfiumi. “On raske öelda, kas koer ründas peremeest just seetõttu, kuid see võib olla põhjus, miks koer käitus ebanormaalselt,“ lisas ta.

Uurimisel leiti Mario Perivoitosi kodust suurel hulgal kokaiini. Tema hea tuttav Angela Constantinou tunnistas, et mees oli viimasel ajal hakanud järjest rohkem narkootikume tarvitama.

Politsei viis mõrvarkoera kohe pärast peremehe surnuks puremist koerte varjupaika. Tema saatus on praeguseni lahtine.

Staffordshire’ bullterjer on Suurbritannias populaarne koeratõug, mis aretati 19. sajandil võitluskoeraks. Kui näiteks Saksamaa mitmel liidumaal on Staffordshire’ bullterjeri pidamine ohtlikkuse tõttu keelatud, siis Inglismaal on tema pidamine lubatud.