Ragnar Klavan (vasakul).Foto: REUTERS
Jalgpall
13. september 2017, 00:15

Arvuti soosib Meistrite liigas Klavanit ja Liverpooli (2)

Eile õhtul sai alguse jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniir, kui peeti kaheksa kohtumist. Täna on võistlustules ka Eesti koondislase Ragnar Klavani leivaisa Liverpool. 

Pärast kahte aastat Euroopa tippjalgpallist eemal olemist on Punased taas pildis. Avavoorus kohtutakse hispaanlaste Sevillaga. Ilmselt ristatakse täna piigid eeldatavalt alagrupi tugevaima konkurendiga, sest fortuuna oli Liverpoolile armuline. Lisaks eelnimetatutele kuuluvad D-gruppi venelaste Moskva Spartak ja Maribor Sloveeniast. 

Jürgen Kloppi meeskonna miinimumeesmärk saab kahtlemata olema edasipääs 16 parema hulka. Selleks tuleb mahtuda alagrupis kahe parema hulka. Säärane edu poleks sugugi üllatav ning sama meelt on ka Briti rahvusringhääling BBC, kes on välja arvutanud, et Liverpooli play-off´i jõudmise võimalused on Briti saarte tiimidest suurimad. 

Nimelt kasutas BBC arvutiprogrammi Gracenote Sports´i abi. Erinevate algoritmide abil arvutati välja, et Liverpooli alagrupist edasijõudmise protsent on 81. Manchesteri klubide City ja Unitedi võimalusi hinnati võrdselt (71%), Chelsea protsent on veelgi väiksem (66). Tottenhami šansid piirduvad 41 protsendiga. 

Päris kindlad 16 parema hulka saajad paistavad olevat Madridi Real, Barcelona, Müncheni Bayern (võrdselt 97%) ja Torino Juventus (93%).  

Kui tehnika kõrvale jätta, siis ilmselt Liverpoolile Meistrite liigas midagi üleliia kergelt ei tule. Kodust liigat on alustatud vastuoluliselt: on teenitud nii ilus võit, katastroofiline kaotus kui ka mannetu viik. Väikese häirekella lõi põlema laupäevane 0:5 allajäämine Manchester Cityle. Oma süü oli krahhis ka tänavu esmakordselt algkoosseisu kuulunud Klavanil. 

Seega on tõenäoline, et eestlane tänases koduväljakul kell 21.45 algavas kohtumises Sevilla vastu Liverpooli algkoosseisu ei mahu.