Luka Doncic (vasakul) ja Kristaps Porzingis tegid kõvasti skoori, aga nelja parema sekka pääses esimene.Foto: OSMAN ORSAL
Korvpall
13. september 2017, 00:43

Dragic Doncici kohta: ta on tegelikult ikka veel laps, kes vaatab multifilme

VIDEO | Numbrid näitavad, et Läti vastu hiilgemängu teinud Luka Doncic on tõesti imelaps (1)

Korvpalli EMi veerandfinaalis Läti vastu Sloveenia resultatiivseimana 27 punkti visanud 18aastast Luka Doncicit ei kutsuta asjata imelapseks. Ükski nii noor mängija pole varem EM-finaalturniiridel nii palju punkte visanud. 18aastaste seas hoidis varem rekordit Doncic ise, kes tõi alagrupimängus Kreeka vastu 22 silma.

Kui võtta valimisse ka 19aastased, on 201 cm pikkusest sloveenist ees vaid Leedu hiiglane Arvydas Sabonis, kes hiilgas 1983. aastal Nõukogude Liidu ridades 28 punktiga. Samas meeskonnas mängis ka Heino Enden.

Võrreldes kolmapäevaõhtuse etendusega oli too mäng hoopis pingevabam, sest pronksimängus tuli Nõukogude Liidule vastu Holland (!), keda võideti koguni 105:70. Hollandlased pole varem ega hiljem neljandast kohast kõrgemale tõusnud.

Pressikonverentsil küsiti Doncici kohta ka Sloveenia koondise liidrilt Goran Dragicilt, kes panustas 103:97 võitu 26 punktiga. 31aastane Dragic tunnistas, et noor koondisekaaslane mängib uskumatult küpselt, aga palliplatsilt eemal pole ta veel päris meheks saanud.

"Doncic on staar, aga sisuliselt on tegu ikkagi lapsega. Toanaabrina võin öelda, et ta vaatab endiselt multifilme ja "Sõpru". Nii tore, et ta olemas on!" ei olnud Dragic kiitusega kitsi. Poolfinaalis kohtub Sloveenia suurfavoriit Hispaaniaga.

Doncici parimad palad Läti vastu: