Kobe Bryant oma karjääri viimases mängus fännidega hüvasti jätmas. Foto: Gary A. Vasquez
Korvpall
13. september 2017, 12:11

HUVITAV VALIK! Kobe Bryantit austav Lakers läks lihtsama vastupanu teed

Korvpalliklubi Los Angeles Lakers andis hiljuti teada, et plaanivad 18. detsembril austada nende ridades viiel korral NBA meistriks kroonitud Kobe Bryantit. Ookeanitaguses liigas on tavapärane austusavaldus mehe särginumbri pensionile saatmine ning saali lae alla tõstmises. 

Bryant puhul asjalood päris nii lihtsad pole. Nimelt vahetas mees poole karjääri pealt oma särgi numbrit. Kui esimesed kümme hooaeg kandis tagamängija särginumbrid 8, siis karjääri viimasel kümnel aasta ilutses mänguvormil number 24. 

Bryanti enda vastus kentsakale olukorrale oli lihtne. "Vahet pole kumma numbri nad ka ei valiks. Olen kindel, et edaspidi oleks kellelgi teisel väga raske seda teist numbrit kanda," sõnas mees ESPNile. 

Kokku viit meistrisõrmus omav ameeriklane võitis kolm neist numbri 8 all vahemikus 2001-2002 ning viimased kaks lisas mängunumbriga 24 aastatel 2009 ja 2010. Oma karjääri ainsa MVP trofee, ehk liiga parima mängija auhinna pälvis mees 2008. aastal. 

Raske valiku ees olnud Lakers leidis aga situatsioonist sootuks huvitava väljapääsu. Nimelt otsustas Los Angelese korvpallimeeskond, et lae alla tõmmatakse mõlemad mehe numbrid. 

Sellisel juhul tõuseb Bryant alles kuuendaks palluriks, kes kaks mängijanumbrit pensionile saatnud, aga otseloomulikult esimene, kes seda teinud ühes klubis. 
Ainsana on kolme meeskonna poolt sellise austusavalduse osaks langenud Pete Maravich, kelle särk ripub nii Atlanta Hawksi, Utah Jazzi kui New Orleans Pelicansi väljakutel. 

18. detsembril saab Bryantist siis kümnes Lakersi pallur, keda nõndaviisi austatakse. Varasemalt kuuluvad eksklusiivsesse klubisse:

#13 - Wilt Chamberlain
#22 - Elgin Baylor
#25 - Gail Goodrich
#32 - Magic Johnson
#33 - Kareem Abdul-Jabbar
#34 - Shaquille O'Neal
#42 - James Worthy
#44 - Jerry West
#52 - Jamaal Wilkes