Ambitsioonika ründeplaaniga väljakule tormanud fänn Kylian Mbappet silmamas. Foto: Andrew Milligan
Meistrite liiga
13. september 2017, 14:02

Platsile jooksnud ja Mbappele turpi anda üritanud vutifänn on vahi all

Tundub, et jalgpallifännid üle maailma lihtsalt ei oskagi normaalselt käituda. Sarnase arvamusklubi liikmeks võib nüüd liigitada ka Glasgow Celticu. Nimelt jooksis nende fänn eile 0:5 kaotusmängus PSGga väljakule ning üritas vastaste teismelist vutisensatsiooni Kylian Mbappet lüüa. 

Vahetult enne poolajapausi pääses Celtic Parki murule jooksma üks rohelise jopega fänn. Kodumeeskonna salli käes hoidnud noormehe siht oli selge - suvel üüratu summa eest koduklubi vahetanud Kylian Mbappe. Peas välkumas mõte paremhaagist.

Kas mehe pähe tekkinud idee oli hetkeline mõttepahvakas või kaua küpsenud kaunikene, polegi oluline. Tähtis oli vaid see, et see tal täide ei läinud. Nimelt ebaõnnestus mehe üritus ning seejärel silmanurgast turvatöötajaid silmanud kutt teist katset enam ei proovinud ning pani hoopis nelja tuule poole jooksu. 

Õnneks on jalgpallistaadionid maailmas ümberringi kinniseks ehitatud, mistõttu polnud ka seekord väljakuletunginul pääsu. Poolajaks oli mees juba üle antud politseile. 

Tundmatuks jääda soovinud allikas sõnas Scottish Sunile, et fänni soolojooks tuli kõigile üllatuseks. "Ta ilmus ei kusagilt. Ta lihtsalt jooksil platsile ja üritas üht mängijat lüüa, kuid õnneks eksis. Järgmisel hetkel oli ta juba turvatöötajate haardes ja ta eskorditi väljakult minema."

Celticu peatreener Brendan Rodgers võttis intsidendi kokku lihtsalt. "Publiku reaktsioon ütles juba kõik ära," sõnas mees. "Väga kahetsusväärne juhtum. Jalgpallimängudes ei tohiks fännid väljakule jõuda. Me ei soovinud seda eile näha." Nimelt vilistasid tribüünidel viibinud poolehoidjad reegliterikkuja välja. 

Vahejuhtumi eest ootab Šoti suurklubi UEFA poole rahatrahv. Kusjuures poleks tegemist esimese korraga, kui meeskond sel hooajal Euroopa alaliidule krõbisevat välja peaks käima. Juulikuus vedasid Celticu poolehoidjad kohtumises Linfieldi vastu tribüünidele plagud, mis UEFA reeglitega vastuollu läksid. Tulemuseks 20 000 naela suurune trahv.