Taavi AasFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
13. september 2017, 14:00

AAS: toetasime linnahalli maalingute ideed, ent mitte seaduserikkumist (10)

Tallinna linn toetas Linnahalli maalingutega katmise ideed, kuid seda eeldusel, et projektiks saadakse vajalikud load, ütles Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas täna kommenteerides erinevaid meediapäringuid.

„Linn ei saa tolereerida ebaseaduslikku tegevust, olgu selle taga kui tahes head kavatsused,“ ütles Aas. „Linnahalli puhul ei saa tegutseda ilma muinsuskaitseameti nõusolekuta.“

Foto: Robin Roots

Aas selgitas, et igasuguse projekti puhul antakse esmalt raha ja on projekti eestvedaja kohustus hankida edasiseks tegevuseks vajalikud load.

„Mulle omalt poolt meeldis mõte, et praegune soditud graffiti kaetaks ajutiselt kunstipärasema lahendusega. Euroopa Liidu eesistumisele tulnud oleks näinud mõnevõrra meeldivamat vaatepilti. Meil oli selleks ka hoone autori Raine Karbi nõusolek. Aga sellest mõistagi ei piisa, ka mitte ajutise lahenduse puhul. Muinsuskaitse oleks võinud siin mõelda rohkem raamidest väljas,“ sõnas Aas.

Aasa sõnul pole Linnahall oluliselt kannatada saanud, sest nagu ka hoone autor Raine Karp möönab, kuuluvad mitmed fassaadiosad remondi käigus nagunii väljavahetamisele.