Tartu Ülikooli uue spordihalli ehituslepingu sõlmimine ja korvpallimeeskonna esitlus.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. september 2017, 14:29

GALERII | Tutvu uute nägudega: Tartu korvpallimeeskond esitles uue hooaja koosseisu

Täna esitleti Tartu Ülikooli spordihoones uuenenud Tartu korvpallimeeskonda, keda juhendab alates suvest Priit Vene. Ühtlasi allkirjastati leping uue spordisaali ehitamiseks, mis peaks mahutama kuni 2500 pealtvaatajat.

Priit Vene asendab peatreeneri toolil Gert Kullamäed, abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa. Uute palluritena on lisandunud Rootsi koondise tsenter Carl Engström, Leedu tagamängija Vytenis Cizauskas, ameeriklane Steven Cook, mulluse hooaja Taanis lõpetanud Kristjan Kitsing ja viimati Pärnus mänginud Heivo Parrol.

Järelkasvutiimist osalevad meeskonna töös Märt Rosenthal, Robin Kivi, Joonas-Anton Jürgenstein ja Hendrik Eelmäe. Vanast kaardiväest jätkavad Tanel Sokk, Janar Talts, Kristen Meister ja Kent-Kaarel Vene.

Uue füüsilise ettevalmistuse treenerina liitus tiimiga Hannes Tamm, ühe füsioterapeudina jätkab Liis Toomsalu, Martin Vahimetsa asendab aga Eesti naiste sprindiparemikku kuuluv Maarja Kalev.

***

Ehitustööd peaksid plaani kohaselt valmis saama 2018. aasta lõpus. Need viiakse läbi kahes osas, et võimaldada spordihoone osalist kasutamist ka nende toimumise ajal. 

Esimeses etapis ehitatakse Liiva tänava poole majandushoovi asemele uus multifunktsionaalne saal, mis on mõeldud suuremate õppe-, teadus-, spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks. Saali ehituslik valmimine on planeeritud 2018. aasta aprilli lõpuks.

Teises etapis rekonstrueeritakse olemasolev pallisaal ja olmeplokk ning ehitatakse Emajõe poolsele küljele uus kolmekorruseline sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi korpus, et koondada kogu sellealane õppe- ja teadustöö linna eri paigust Ujula tänavale.