Foto: VIDA PRESS
Ilu ja mood
14. september 2017, 09:56

HALVAD UUDISED KEHAKAUNISTAJATELE: teadlased leidsid, et tätoveerimistint võib tõsta vähiriski (9)

Prantsusmaal tegutseva European Synchrotron Radiation Facility (Euroopa sünkrotronkiirguse keskus) teadlased avastasid, et tätoveeringud suurendavad vähki haigestumise tõenäosust, vahendas news.com.au.

LadBible’i teatel uuriti seoses tätoveerimise üha kasvava populaarsusega seda, kas tätoveerimistindil võib olla mingeid mõjusid tervisele. Leiti, et tint võib sattuda vereringesse ning ladestuda lümfisõlmedesse. Nii takistatakse keha võitlust nakkustega. 

Tätoveerimistindis on erinevaid kemikaale nagu näiteks titaandioksiid, lisaks aga ka raskemetalle nagu kroom, mangaan, nikkel ja koobalt.

Uuringu teatel on kõige ohtlikum tätoveerimisvärv titaanoksiidi sisaldav valge. See suurendab inimese vähki haigestumise riski, samuti aga tekitab ka selliseid nahahädasid nagu ärritus ja sügelemine.

„Kui keegi tahab tätoveeringu teha, siis ollakse salongi valikul väga ettevaatlikud ja otsitakse sellist, kus kasutatakse steriilseid ühekordseid nõelu,“ sõnas uuringu kaasautor Hiram Castillo. „Mitte keegi ei kontrolli värvide keemilist koostist, aga meie uuring näitab, et ilmselt peaks.“