Ainars Bagatskis.Foto: Lefteris Pitarakis
Korvpall
14. september 2017, 10:38

Kuidas edasi? Kas Läti parim korvpallitreener valib raha või rahvuskoondise?

Läti korvpallikoondis langes tänavusel EMil konkurentsist veerandfinaalis, kui jäädi alla Sloveeniale. Ühtlasi lõppes sellega ka peatreeneri Ainars Bagatskise leping. 

Läti korvpalliliidu peasekretär Edgars Šnepsi sõnutsi soovitakse tuttava lootsiga koostööd jätkata, kuid kõik oleneb tingimustest. 

"Bagatskise küsimus võetakse korvpalliliidus arutluse alla tuleval nädalal, aga isiklikus plaanis usun, et ta on väga hästi hakkama saanud," teatas Šneps Läti meediale. "Tema käe all on meeskond iga aastaga edasi arenenud." 

2010. aastast rahvuskoondise eesotsas olnud Bagatskis on paralleelselt juhendanud ka erinevaid rahvusvahelisi klubisid. Hetkel on 50aastane treener töötu, sest Maccabi temaga lepingut ei pikendanud. Kuivõrd Rahvusvaheline Korvpalliliit muutis mängudegraafikut, siis nüüd muutub olukord keerulisemaks. 

Nii ongi Bagatskis ilmselt valiku ees, kas ta jätkab rahvuskoondisega või otsustab mõne klubi kasuks. Kui tegemist peaks olema mõne Euroliiga satsiga, ei saaks ta igal juhul koondise juurde tulla. 

"Läti rahvusmeeskonna treener peab olema tihedalt võistkonnaga seotud, mis tähendab, et ta ei tööta mõne välisklubi eesotsas," rääkis Šneps. "Küll aga võib töötada mõne kodumaa võistkonnas." 

Peasekretär usub, et vaatamata keerulistele tingimustele võib Bagatskis ikkagi Läti peatreeneritoolile jääda. "Me ei saa talle küll palju raha pakkuda ja ilmselt saab ta Euroopast mõne väga hea pakkumise," arutles Šneps. "Aga ei saa sugugi välistada, et ta jätkab oma praegusel tööl."