Rait Ratasepp kümnekordse ultramaratoni finišis Foto: Erakogu
Spordivaria
14. september 2017, 15:17

Meie sangarid – Kaljulaid, Ratasepp ja pallidega jooksja

Kui eelmine Linnaleht tõi välja, kuidas Eesti sportlased on tänavuse suve lõpul hoogu läinud, siis sportlikke sangareid tuleb sealtki, kust ei oska oodata.

Raudmees Ratasepp

Raudmehest ultratriatleet Rait Ratasepp sai augusti lõpus Šveitsis hakkama millegi erakordsega, kui lõpetas esimese eestlasena kümnekordse ultratriatloni. Ratasepp läbis 38 kilomeetrit ujumist, 1800 kilomeetrit rattasõitu ja 422 kilomeetrit jooksu ajaga 234 tundi, 31 minutit ja 15 sekundit. Praeguseks on Ratasepp ilusasti tagasi Eestis ja jõudnud anda lugematul hulgal intervjuusid. „See pole mingi kannatamine,“ kirjeldas sangar enda võistlust Õhtulehele.

Korvpallidega maratonil

Tallinna maratonil tõusis Eesti üheks kangelaseks Marti Medar, kes läbis maratonidistantsi ajaga 3:54.16. Sündmuse teeb eriliseks see, et kogu distantsi läbis ta korraga kahte korvpalli põrgatades. Tegemist on uue Guinnessi rekordiga, eelmine rekord kuulus ajaga 4:10.44 Jerry Knoxile.

Sportlik president

President Kersti Kaljulaidi suur spordiarmastus pole ammu enam saladus. Sel nädalavahetusel näitas ta oma head sportlikku vormi, kui lõpetas Tallinna maratoni poolmaratoni distantsi suurepärase ajaga 1:52.01. Kui paljud harrastussportlased on end finišis n-ö pildituks jooksnud, siis Kaljulaid jaksas pärast distantsi lõppu veel intervjuusid anda ja soovijatega koos selfie’sid teha.