Gennadi Golovkin (rohelises pükstes) vs Saul "Canelo" Alvarez.Foto: Joe Camporeale
Võitlussport
17. september 2017, 09:42

GALERII JA VIDEO | Kasahhi poksistaarile jäid meistrivööd alles. Kas kohtunikud rikkusid tiitlimatši ära?

Poksimaailmas pikalt oodatud proffide keskkaalu tiitlimatš kasahhi Gennadi Golovkini ja mehhiklase Saul "Canelo" Alvarezi vahel lõppes viigiga. Pärast otsust raputasid mõlemad staarid pead ja Las Vegase publik andis samuti pahaselt teada, mida nad kohtunikest arvavad.

Viik tähendas seda, et 35aastane Golovkin säilitas WBA, WBC ja IBFi meistrivööd ja proffide hulgas püsib ta endiselt löömatuna.

Küll olid tema 37 eelmist matši lõppenud kasahhi võiduga, neist 33 nokaudiga, aga nüüd tuli saldosse juurde esimene viik. 27aastane Alvarez on 52 heitlusest võitnud 49, kaks on jäänud viiki ning ainsa kaotuse sai ta 2013. aastal Floyd Mayweather jr. käest.

Esimene kohtunik Adalaide Byrd andis 118:110 võidu Alvarezile, Dave Moretti eelistas 115:113 Golovkinit ja Dan Trella jätnuks matši 114:114 viiki. Alvarez alustas ja lõpetas agressiivsemalt ning tema lööke peeti Golovkini omadest vaatemängulisemaks. Kasahh oli parem aga matši keskel ja tal õnnestus kokkuvõttes enam lööke.

Gennadi Golovkin meistrivöödega. Foto: Joe Camporeale

Suurem osa poksivaatlejaid arvasid, et tegelikult vääris võitu pisut rohkem Golovkin. "Minu arust oleks võit pidanud kindlalt Golovkinile kuuluma, aga mulle meeldis, kuidas Canelo lõpuni võitles. Täna on mõlemad võitjad," kirjutas raskekaalu legend Lennox Lewis Twitteris.

Endist olümpiavõitjat Audley Harrisoni pahandas kohtunik Byrdi otsus eelistada koguni 118:110 Alvarezit. "Sellisel skooril pole sisuliselt kunagi õigustust ja eriti nii suurepärase heitluse puhul. Miks peavad kohtunikud poksi mainet kahjustama?" küsis ta.

Pärast kohtumist teatasid nii Golovkin kui ka Alvarez, et on nõus "selle ajastu suurimas heitluses" uuesti vastamisi minema.

Golovkini ja Alvarezi matš: