Kokkupõrge stardisirgel. Foto: Yong Teck Lim
Vormel 1
17. september 2017, 17:09

Draamatiline Singapur: Ferraride kokkupõrge stardis mängis trumbid Hamiltonile ja Mercedesele

Hooaja 14. vormel 1 etapp Singapuris pakkus hulgaliselt draamat, kui juba stardis lõppes mõlemale Ferrari võistlus. 

Neljandalt kohalt startinud Kimi Räikkonen sai tulede kustudes suurepäraselt kohalt minema ning tõusis kohe liidrite kõrvale. Küll aga läks edasine nõnda õnnetult, et alustuseks põrkas soomlane kokku teiselt kohalt startinud Max Verstappeni ja seejärel kohe esikohalt alustanud meeskonnakaaslase Sebastian Vetteliga. Ühtlasi tuli kogu triol ka võistlus katkestada. 

Suurest saginast lõikas kõige rohkem kasu MM-sarja üldliider Lewis Hamilton, kes viiendalt stardipositsioonilt hoobilt liidriks tõusis. Kolmandalt paigalt alustanud Daniel Ricciardo pääses õnnetusest kahjudeta ning võttis britile sappa. Kolmandaks tõusis teine Mercedese sõitja Valtteri Bottas. 

Tippseltskonnas rohkem muutusi ei toimunud ning esikolmik lõpetaski samas järjekorras. Tänases võistluses segas kaarte ka vihmasadu ning finišisse jõudis vaid 12 masinat. Erinevate avariide tõttu pidi turvaauto rajal käima koguni kolmel korral. Seetõttu ei sõidetud ära ka ette nähtud 61 ringi, sest kehtima hakkas kahe tunni reegel. Ehk üks võistlus ei tohi kesta üle 120 minuti. 

Hamilton, keda ähvardas üldarvestuses teiseks langemine, kasvatas ootamatu võistlusega hoopis Vetteli ees veelgi oma edu. Britil on teenitud nüüd ühtekokku 263 silma, mida on 28 võrra rohkem kui sakslasel. Kolmas on jätkuvalt Bottas 212 punktiga. Meeskondlikus arvestuses kasvatas Mercedes edu Ferrari ees 107 silmale. 

Hooaja lõpuni jääb veel kuus etappi.