Palju poleemikat tekitanud situatsioon Borussia - Kölni mängus.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
18. september 2017, 11:21

Dortmundilt 0:5 kolaka saanud Köln nõuab videokohtuniku otsuse tõttu kordusmängu

FC Kölni jalgpallimeeskond sai eile Dortmundis sealse Borussia käest Bundesliga raames 0:5 kolaka, kuid nõuab kordusmängu.

Protesti põhjuseks on Sokratis Papastathopoulose 2:0 värav (45+2. min), mis Kölni meelest loeti ebaausal teel. Olukord eskaleerus järgmiselt: algselt värav ei lugenud, sest mängu peakohtunik Patrick Ittrich fikseeris Kölni väravavahi Timo Horni vastu tehtud vea.

Ent otsus ei jäänud jõusse, sest videokohtunik - keda Bundesliga sel hooajal katsetab - jõudis korduse põhjal õiglaselt järeldusele, et Horni vastu ei tehtud viga, vaid ta põrkas kokku oma kaitsjaga. Köln apelleerib aga sellele, et pall polnud veel väravajoont ületanud, kui Ittrich vilistas. Korduse põhjal on see ka tõsi, kuid reaalselt polnud ühelgi Kölni mängijal ka ilma vileta enam võimalik palli teekonda takistada (vt videot uudise allosas).

"Muidugi tahame tulemuse apelleerida," lausus Kölni spordidirektor Jorg Schmadtke pärast mängu Skyle. "See oli reeglipäratu otsus, mistõttu nõuame kordusmängu. Olen videokohtunike poolt, kuid palun, et asju tehtaks reeglite järgi. Inimest ei saa käituda oma suva järgi."

Borussia tegevjuht Hans-Joachim Watzke vastas Sky vahendusel konkreetselt: "Esitada pärast 0:5 kaotust protest on väga halva kaotaja tunnus."