Foto: Henny Schnare/Facebook
Müstika
19. september 2017, 14:45

Noormees ronis Walesi kõrgeima mäe tippu vaid aluspesu väel (3)

19aastane Nathan French üritas vallutada Walesi kõrgeimat mäge Snowdoni kandes vaid aluspükse, mille on kuulsaks teinud koomiksi- ja filmikangelane Superman. 

Frenchile kutsuti kiirabi pärast seda, kui ta oli saavutanud oma eesmärgi ehk vallutanud 1085 meetri kõrguse mäe tipu ning jõudnud matkajatele mõeldud rongi, vahendab The Guardian. Napi riietuse pärast alajahtunud noormees harrastas poolalasti matkamist siiski mitte edevusest, vaid hoopis heategevuslikul eesmärgil.

Nimelt soovis French ronimisega saadud tulu annetada ühingule, mis toetab Alzheimeri tõbe põdevaid inimesi. Dementsuse all kannatab ka noormehe vanaema. 

Kiirabi diagnoosis noormehel madala veresuhkru ja vererõhu, samuti kannatas ta alajahtumise käes.  Parameedikute brigaadi liige Miles Hill sõnas, et kuigi Frenchi matk oli ajendatud soovist head teha, polnud see kõige targem tegu. Hilli sõnul võib ka kesksuvel mäe tipus olla kümme kraadi külmem kui mujal lähiümbruses. 

Pärast Frenchi mäeseiklust on toetajad annetanud tema ettevõtmise heaks üle 2000 naela. Daily Stari andmeil noormees oma tegu ei kahetse.

Snowdon Foto: SWNS/Scanpix