Aleksandar Djordjevici jätkamise põhjuseks on suurvõistluse kuldmedali puudumine. Foto: MURAD SEZER
Korvpall
19. september 2017, 17:28

Serbia hõbedatreener jätkab koondise eesotsas ja loodab teise koha needust murda (1)

Äsja lõppenud korvpalli EMil Serbia koondise finaali tüürinud, ent sealt Sloveenia paremust tunnistama pidanud Aleksandar Djordjevic jätkab tööd Jugoslaavia järeltulija eesotsas. 

Alates 2013. aastast Serbia korvpallikoondist juhendanud Djordjevic on oma hoolealused viinud küll kolme järjestikusesse finaali, kuid kuldset medalit pole tema mehed veel kaela saanud. 

Nii 2014. aasta MMil kui 2016. aasta Rio olümpial tuli tunnistada ameeriklaste paremust. Äsja lõppenud Vana Maailma suurturniiril vannuti kullamängus alla Sloveeniale. Esialgse info kohaselt jätkab Djordjevic koondise eesotsas kuni 2021 aastani ehk tal on võimalus vigade parandusteks nii EMil, MMil kui OMil. 

Endise tippmängijana on kossugurul ette näidata 1996. aasta olümpiahõbe, 1998. aasta MM-kuld ning neli medalit EM-idelt. Mängijakarjääri jooksul esindas mees teiste seas nii Madridi Reali kui Barcelonat ning korra proovis õnne ka NBAs Portland Trail Blazersi meeskonnas. 1995. aastal valiti Djordjevic Jugoslaavia parimaks sportlaseks. 

Serbia koondise kõrvalt jätkab mees oma igapäevatööd ka Müncheni Bayerni korvpalliklubis.